Předchozí
1 z 5
Další

Martina VýbornáZdroj: archiv Martiny Výborné

Odmalička jsem milovala zvířata a přírodu, jako dítě jsem jezdila do Dubového u Mukačeva na Ukrajině, kde žila má teta v roubené chaloupce s hliněnou podlahou. Tady jsem ucítila svůj domov. Narodila jsem se přitom v Chomutově. Díky mým zážitkům z vesnice jsem šla na zemědělskou školu, kde jsem pochopila, že láska ke zvířatům končí jatkami. Vnímala jsem to obrovské utrpení zvířat, psala petice a po čase se stala vegetariánkou.

Martina VýbornáZdroj: archiv Martiny Výborné

Měla jsem štěstí na učitelku floristiky, která mě přivedla k práci s květinami. Zároveň jsem začala cvičit jógu a 17 let lektorovala aerobic. Malovala jsem a objevila lásku k floristice. Skrze ni jsem tvořila harmonii a krásu. Květina je krásná jako žena. Má touha po vlastním květinářství se naplnila v mých 30 letech, kdy moji rodiče mi postavili dům, kde jsem svůj sen plně tvořila a žila. Vznikla tak Galerie Kopretina v Chomutově.

Martina VýbornáZdroj: archiv Martiny Výborné

Vydala jsem se na cestu Mohendžodára - tantrické jógy pro ženy, kterou jsem studovala 6 let v Osho centru v Brně a setkala se tu s mistry tantry z celého světa. Osvobodila jsem se a vstoupila do hlubokého prožívání opravdového života ve všech jeho polohách v jednotě těla, duše a ducha. Dnes vedu kurzy pro ženy, které přináší znovuzrození do zralého ženství. Mnoho žen v průběhu kurzů otěhotnělo, přestože měly zdravotní potíže. Jejich postoj k ženství se začal měnit a ženské orgány uzdravovat. Techniky v Mohendžodaru rozpouští vše, čím nejsem, a zůstává jen to, kým opravdu jsem.

Martina VýbornáZdroj: archiv Martiny Výborné

Tantrická cesta zcela ovlivnila můj vývoj. Význam slova tantra znamená „ proměna jedu v nektar“. A tak jsem si naplnila další touhu mé duše a v Chomutově vytvořila laskavý prostor vědomého doteku Chrám Shiva - Shakti. V masážních terapiích a konzultacích se hluboce uvolňuje tělo od stresu a přetížená mysl se rozpouští. Ženy i muži mají prostor zharmonizovat, zregenerovat a vyživit své tělo i duši.

Martina VýbornáZdroj: archiv Martiny Výborné

Od září opět zahajujeme v Domě Salve tříměsíční kurz Mohendžodára - tantra jógy pro ženy a nově otevírám taneční lekce pro začátečnice Holistic - Templ Dance, kde se v nádherném klidném tanci ženské tělo hluboce uvolní a zjemní, zároveň vytvaruje a zpevní. Ve svém srdci nesu hluboké vzpomínky na božské ženství a sílu lásky, kterou žena přináší na planetu Zemi. Mým posláním je podpořit každou z vás v nalezení svého plného potenciálu a jedinečných darů.