Předchozí
1 z 5
Další

Tomáš VyroubalZdroj: archiv Tomáše Vyroubala

Juniorskému hokejistovi pirátské akademie Tomáši Vyroubalovi v současné době hokej hodně chybí. Světová pandemie covid-19 přerušila Juniorskou ligu akademií. Mladý forvard přišel pod vrcholky Krušných hor během letní přestávky poté, co strávil několik sezón v Brně, kde ještě v mladším dorostu nastupoval za Techniku a následně už oblékal dres Komety. Jak sám přiznává, k prvnímu kontaktus Piráty však došlo dříve.

Tomáš VyroubalZdroj: archiv Tomáše Vyroubala

„Už loni jsem byl v kontaktu s panem Beckem a letos v létě se mi po jeho odchodu ozval i pan Jíra, který mi nabídl, že bych tu mohl hrát, za což jsem byl moc rád,“ přibližuje rodák z Prostějova.

Tomáš VyroubalZdroj: archiv Tomáše Vyroubala

„Přijel jsem na zkoušku, na které jsem uspěl. Zůstal jsem, protože se mi tu líbí a jsem tu maximálně spokojený,“ libuje si.
Ovšem momentálně mu náladu dost výrazně kazí fakt, že mužstvo už více jak dva týdny nehrálo zápas a v podstatě vůbec netrénuje, neboť nejprve byli v karanténě trenéři a nyní veškerý sport zastavila vládní opatření proti šíření koronaviru. „Je potřeba se v současné situaci udržovat,“ hlásí z rodné Hané, kde podle vlastních slov cvičí, běhá a hlídá si stravu.

Tomáš VyroubalZdroj: archiv Tomáše Vyroubala

Zároveň se těší, až se bude moct potkat se spoluhráči a znovu se věnovat hokeji. Absenci nejrychlejší kolektivní hry snáší prý hodně špatně. „Hokej mi neskutečně chybí,“ vyznává se. „Nejhorší je, že nemůžeme ani trénovat, což mě štve. Doufám, že se co nejdřív vrátíme na led,“ přeje si.

Tomáš VyroubalZdroj: archiv Tomáše Vyroubala

Zatím poslední duel odehráli junioři na státní svátek 28. září a Tomáš Vyroubal byl jediným střelcem týmu. „Tahle prohra nás mrzí, protože jsme nepředvedli špatný výkon a dotáhli jsme dvougólové vedení Slavie, která nám ve druhé třetině odskočila. Bohužel jsme za vyrovnaného stavu udělali zbytečné fauly, které nás stály už několikátý zápas,“ povzdechne si. Sedmnáctiletý útočník se díky dvěma trefám posunul na druhé místo kanadského bodování i pořadí střelců v mužstvu.

L. Kult, V. Veverka