Předchozí
1 z 5
Další

Blanka MarešováZdroj: Jaroslav Mareš

Nejvíc ji to v práci baví, když je pěkné počasí nebo jsou prohlídky. „Víme, že přijdou lidi a budeme mít co dělat. Když lidé nejsou, což bývá opravdu hodně závislé na počasí, dělám do foroty domácí nudle,“ zmínila Blanka Marešová (na snímku). „Skvělé je, že máme super kolektiv, ve kterém si rozumíme. Pak je v práci vždycky dobře,“ doplnila.

Blanka MarešováZdroj: Jaroslav Mareš

Zámecká restaurace je ale od října kvůli druhé covidové vlně uzavřená, a tak nezbývá než trávit čas doma, nebo na procházkách. Na jedné z nich vznikla i fotografie u tohoto článku. „Fotili jsme ji u rybníka na Svahové, kde jsme měli před rokem svatbu. Manžel řekl, pojď, udělám ti pěkné fotky. Focením se baví,“ podotkla mladá paní.

Blanka MarešováZdroj: Jaroslav Mareš

Kvůli nejrůznějším omezením, kdy se nekonají žádné společenské a kulturní akce a zavřená jsou i sportoviště, řada lidí vyráží na dlouhé túry po liduprázdné krajině. Výjimkou není ani Blanka. „Chodila jsem hlavně při první vlně. S mamkou a kamarádkou jsme se třeba nechaly vyvézt na Lesnou, došly na Jedlák a pak se vracely podél šachty do Vysoké Pece a do Jirkova. Ono se to nezdá, ale je to přes dvacet kilometrů. Chodily jsme také po okolí, například do Boleboře a pak zpátky přes oboru,“ uvedla pro představu Jirkovanka.

Blanka MarešováZdroj: Jaroslav Mareš

„To ale bylo jaro, bylo hezky a covid jsem tolik nevnímala. Teď je to jiné. Člověk je schovaný doma, protože často prší a je mlha, navíc na něj ze všech médií vyskakují čísla nemocných,“ dodala.

Blanka MarešováZdroj: Jaroslav Mareš

Doma si krátí čas se svými třemi kočkami a nejnověji také s příručkou o tom, jak krok za krokem porozumět kočičí řeči. „Vedle toho vařím pro maminku, protože stále chodí do práce, tak aby nemusela po návratu ještě vymýšlet, co k jídlu,“ poznamenala. Hraní šipek, kterému se věnuje spolu s manželem – hráčem druhé šipkové ligy, musela dočasně odložit.