Předchozí
1 z 5
Další

Alex Dolejší z Radonic má v hokeji našlápnuto vysoko

Je mu teprve dvanáct let, nadějný hokejista pochází z Radonic u Kadaně a má velmi slibně našlápnuto k hokejové kariéře na té nejvyšší úrovni. Co všechno už dokázal, kde si zahrál a kdo o něj měl zájem?

Alex DolejšíZdroj: archiv Alexe Dolejšího

Na brusle jsem se poprvé postavil ještě v mateřské škole, byly mi teprve čtyři roky. Mým domovským klubem je Kadaň, kde se do zápasu stavím na pozici útočníka. Neunikl jsem pozornosti trenérů z ligového Litvínova. Po jedné návštěvě na tréninku měli jasno – chtějí mě mít ve svém týmu. A tak poslední rok hraji také za HC Verva Litvínov. Za posledních pět sezon jsem nastřílel 438 gólů, byl druhý v kanadském bodování a stal se vítězem ligy mladších žáků Karlovarského kraje 2017-2019.

Alex DolejšíZdroj: archiv Alexe Dolejšího

Zaujal jsem také trenéra českého výběru, který mi nabídl místo na turnaji mladších žáků v Pittsburghu. Prožil jsem neuvěřitelných čtrnáct dní uprostřed hokejového města v Americe. Nezapomenutelným zážitkem pro mě byl určitě hokejový zápas a následné setkání s takovými hvězdami, jako je Sidney Crosby, Radko Gudas nebo Jevgenij Malkin. A skvělé bylo i celkové vítězství v samotném turnaji.

Alex DolejšíZdroj: archiv Alexe Dolejšího

Největším vzorem je pro mě David Pastrňák. Abych dosáhl stejného úspěchu jako on, musím dřít téměř každý den. Trénuji čtyřikrát v týdnu, o víkendech pak jezdím na zápasy za Kadaň i Litvínov. Příliš volného času nemám. Ale neměnil bych. Jednoho dne bych chtěl hrát v NHL. Do karet mi možná bude hrát i datum narození, narodil jsem totiž ve stejný den jako Jaromír Jágr.

Alex DolejšíZdroj: archiv Alexe Dolejšího

V současné době navštěvuji 7. třídu Základní školy v Radonicích. Střední školu mám ale vzhledem ke svým plánům vybranou už dnes. Rád bych se dostal na sportovní gymnázium do Plzně.

Alex DolejšíZdroj: archiv Alexe Dolejšího