Žádný fest, festival, fesťák. Žádný multižánr. V Kadani v sobotu pořádají pÁRTY ve Františkánu, která je oslavou různých druhů umění a nezávislé scény. Hlavnímu proudu se obloukem vyhýbá nejen výběrem hostů v programu, ale také prostředí a moderátora. Konat se bude v překrásných zahradách Františkánského kláštera v Kadani a dnem bude provázet herec a sympatický svéráz Tomáš Hanák.

„Chyběla nám v Kadani alernativa k nezávislé scéně a současně nás lákal ten prostor ve Františkánu, který je neuvěřitelný a zaslouží si, aby se o něm vědělo," uvedl pořadatel Roman Sládek. „Vyhýbáme se výrazům, jako je fest nebo festival, spíš si hrajeme s dvojsmyslem. Je to pÁRTY. Slovo, které obsahuje další význam árty, tedy různé druhy umění," dodal. Ty obnášejí škálu zahrnující hudbu, divadlo, přednášky se zajímavými osobnostmi či ohňovou šou a žonglérský workshop.

Kapely jako Totál Vokál, Buty, Znouzecnost, Krausberry, Tata/Bojs či Michal Prokop & Frasmus Five nebo Bára Poláková se budou od 10 do 22 hodin střídat na hlavním pódiu.

Poklidnější atmosféra ve stejném čase povládne na scéně v okrasné zahradě, která bude patřit divadlu, přednášce cestovatele Miloslava Stingla, který bude vyprávět o sexu v pěti dílech světa, či Josefu Raufolfovi s přednáškou o Davidu Bowie. Po nich přijde kapela Čoko Voko a po celý den tam bude k vidění putovní výstava fotografií Filipa Topola a Psích vojáků.

Časový harmonogram a podrobnosti k účinkujícím sobotní pÁRTY najdete na straně 2.

O občerstvení v areálu se postarají například studenti pražské UMPRUM, kteří si sami naprojektovali a vyrobili ideální formu zmrzlinového stánku, kde nabídnou krom zmrzliny také dorty, koláče, quiche a kávu.

Jediným háčkem pro návštěvníky párty může být parkování, protože v den jejího konání bude kolem kláštera zákaz stání. Řidiči budou moci využít veřejná stání, ovšem s ohledem na obytné zóny.

pÁRTY v KadaniAkci pořádají promotéři Charlie & Yvett podruhé. Tentokrát je program ještě pestřejší a vstupné naopak nižší. Spadlo z loňských 450 na 330 Kč v předprodeji, který zajišťuje síť Ticketstream a infocentra v Kadani, Klášterci nad Ohří a v Chomutově. Na místě návštěvníci zaplatí 430 Kč (loni to bylo 550). Děti, které nepřesáhly výšku 135 centimetrů, mohou dovnitř zdarma.

Program sobotní pÁRTY ve Františkánu najdete ZDE.