Už v pátek se v Kadani koná „Tradiční vánoční posezení", či v Klášterci na zámku koncert pěveckého komorního souboru Septem Cantet. Nejvíc se však toho děje v sobotu a v neděli.

V sobotu si odbude v galerii v Jirkově premiéru akce na výrobu netradičních dárků. „Jde o výrobky které se dělají v rámci Dětského ateliéru. Jedná se o netradiční přání," okomentovala akci galeristka Hana Zvalová. Každý kdo přijde v době od 14:00 do 17:00 hodin si může vyrobit nějaké přání. „Budeme používat techniku linorytu, malování teplým voskem a quillingem," doplnila galeristka. Ke koupi budou také výrobky z dílen různých drobných řemeslníků. „Bude to taková vlídná předvánoční pohodová akce," uzavřela Zvalová.

Pohádkový les

V nedalekém Klášterci nad Ohří se v sobotu odpoledne v zámeckém parku uskuteční „Vánoční pohádkový les". Akci pořádá zdejší Dům dětí a mládeže Volňásek. V parku budou rozmístěny pohádkové bytosti a děti se za doprovodu rodičů budou přesouvat od jednoho stanoviště ke druhému. Cestou budou plnit různé úkoly za které pak dostanou odměnu. „Letošní Vánoční pohádkový les je na téma filmu Dívka na koštěti," prozradila za pořadatele Andrea Mokrišová.Začíná se u železničního mostu a trasa vede okolo sala terreny až do Lázní Evženie. Dospělí mají na akci vstup zdarma. „Máme připraveno dvě stě časových vstupenek. Na trasu vychází skupinky po čtvrt hodině, aby jsme udrželi rozestup," uvedla pořadatelka. Jaké pohádkové bytosti děti uvidí? Saxanu, ukázkového blázna kterého ve filmu ztvárnila Helena Růžičková, ředitele školy s dvojnásobným počtem rukou a další známé postavy. Začíná se ve 14:00 hodin a končí v 17:15 hodin.

Živé betlémy

V neděli se v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově koná už třetí adventní neděle. Dílny se zde otevřou ve 14:00 hodin. Na návštěvníky čeká pohádkové vystoupení v podání divadla Uličník a živý betlém. Živý betlém budou mít také na Blatně. Připravili si ho místní hasiči. K vidění bude v kostele v rámci adventního koncertu od 16:00 hodin

Kdo ještě neabsolvoval vánoční prohlídku zámku Červený hrádek, může přijít v neděli odpoledne. První prohlídka začíná ve 13:00 hodin.

Celý program akcí najdete ZDE.