Přednášky tak trochu jinak

V Klášterci na vás v sobotu i v neděli čekají prohlídky tak trochu jinak. Během netradičních prohlídek kláštereckého zámku se návštěvníci místo obvyklé přednášky o historii zdejšího panství z úst průvodců dočkají inscenovaných scének v podání herců profesionálních divadel a také studentů DAMU. Cílem hraných prohlídek je snaha zatraktivnit tradiční prohlídky zámků v Ústeckém kraji. Letošní prohlídky se váží k osobě Jana Ámose Komenského.

Na zámku se možná vyplatí zůstat i po hraných prohlídkách. Od 20:00 v sobotu na nádvoří začne improvizační komedie pro dospělé s názvem „A pohádky je kanec!“. Představení je vystavěno jako jakási terapie pohádkou. Léčí se dobrem, které v pohádce vždy vítězí. Lektor Tomáš Barták a asistentka Jitka Sedláčková, ostřílení improvizátoři, budou odhánět zlou energii a povrchnost, která nás v této době pohlcuje.

Masožravky nebo safari

Už zítra začíná v zooparku výstava masožravých rostlin Manželů srbových. Celý měsíc bude možné si prohlédnout, ale i zakoupit domů, masožravou rostlinu.

Zoopark si můžete užít i po setmění. V pátek i v sobotu se můžete zúčastnit jízdy safari expresem, který vás proveze areálem a ukáže zvířata i v jiném světle. Jízda se uskuteční při minimálním počtu deseti osob, zabránit jí může ale i špatné počasí. Zastávky jsou ve 20:15 u restaurace Tajga a ve 20:30 pak expres zastaví na zastávce Jezero u recepce kempu.

Víkend toho nabídne ale více, například řadu menších hudebních vystoupení a výstav, ale také i něco pro rodáky z Března a okolí.

Podrobný program akcí na celý týden najdete ZDE.