"Vloni jsme byli příjemně překvapení, kolik lidí si na premiérový festival do naší obce našlo cestu. Přestože u některých obyvatel panovaly určité obavy z narušení jejich klidu, akce byla naprosto pohodová, po desáté se návštěvníci začali rozcházet a druhý den dopoledne už nikdo nepoznal, že u rybníka bylo více než tisíc lidí," pochvaluje si starostka obce Proboštov Jana Čermáková.

Jako první vystoupí teplická punková kapela Zero Zero. Hned po nich nastoupí opravdová rocková legenda. Rakovnickou skupinu Brutus asi není potřeba pravověrným rockerům nijak představovat. Stačí jen názvy některých hitů: První polibek, Půjdeme spolu do nebe, Dlažební kostka, Gorila či Hospody, hospody a restaurace. Máme se věru, nač těšit.

Vydechnout návštěvníky festivalu nenechají ani další kapely. Po Brutusu totiž bude následovat teplický Hlahol a po něm Modlanská skládka. Obě skupiny hrály na festivalu i vloni a letos v dubnu potěšily také bzeplatným vystoupením na benefici S kordem pro Jirku, která se konala na stejném místě. "Zahrajeme hlavně pecky z našeho nového cédéčka," láká Milan Korda z Hlaholu.

Krvavý měsíc
Krvavý Měsíc a prachovou bouři na Marsu uvidí Chomutov i Kadaň

Jako předposlední vystoupí Emise. Tato původně teplická kapela oficiálně vystupovala jen v letech 1979 - 83. Poté ji tehdejší režim zakázal. Přesto její skladby nikdy nevymizely z paměti fanoušků, kteří je dále předávají mladším generacím.

Od devadesátých let kapela při výjimečných příležitostech obnovuje činnost. Z původních členů zůstali Petr Kadlček a Daniel Andel, které doplňují mladší hudebníci včetně proboštovského baskytaristy Jakuba Fojtíka.

Poslechněte si hit Svítání, který Emise zahrála vloni v Krupce ve stejné sestavě, v jaké vystoupí na festivalu:

Zdroj: Deník/Roman Nešetřil

Závěr festivalu obstará nu-metallová parta Toxic People ze Šluknovského výběžku. Stále se zlepšující kapela se letos dostala do finále české kvalifikace na tzv. Polský Woodstock (největší rockový festival v zemích bývalého východního bloku) a v pražské Lucerně se ve velké konkurenci rozhodně neztratila.

"Kromě hudební produkce se samozřejmě můžete těšit na bohatou nabídku tekutých i tuhých laskomin ve stáncích. Nabízíme také možnost bezplatného stanování v areálu u rybníka," doplňuje spoluorganizátor Ota Korál s tím, že koupání v rybníku je povolené na vlastní nebezpečí.

Vstupné na festival Rock u rybníka je 100 korun, děti do 15 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. Vše o festivalu naleznete na Facebooku ve skupině Rock u rybníka 2018.

Knihobudka v autobusové čekárně v obci Jindřišská na Chomutovsku
OBRAZEM: Čekání na autobus zkrátí v Jindřišské půvabná knihobudka

Rock u rybníkaDruhý ročník rockového festivalu v areálu Pohodlíčko u rybníka v Proboštově. Sobota 28. července 2018

Zahrají:
13.00 - 14.00 Zero Zero (punk-rock Teplice, Proboštov)
14.30 - 15.30 Brutus (rock, Rakovník)
16.00 - 17.00 Hlahol (hard rock, metal - Teplice)
17.30 - 18.30 Modlanská skládka (hard rock, punk - Modlany)
19.00 - 20.00 Emise (rock - Praha, Teplice)
20.30 - 21.30 Toxic People (crossover, nu-metall - Vilémov)

Vstupné: 100 Kč, děti do 15 let, držitelé průkazu ZTP, ZTP/P zdarma
Stánkový prodej, možnost stanování u rybníka.