Vinice ve Stranné a tři vinařství se budí do nové sezony, na jejím slavnostním zahájení můžete ochutnat oranžové víno a mnoho dalšího.

„Pro návštěvníky jsou připravena například vína Vičického vinařství, suchá, ale i sladší, bílá, červená, růžová, a dokonce i jedno oranžové, které vzniklo z odrůdy Pinor Gris. Z bílých bych vyzdvihl Hibernal, z červených pak Sevar, velice mladou českou odrůdu, pro kterou je typická neuvěřitelná vůně,“ vyjmenovává lákadla vinařské oblasti Jakub Mikulášek, vinohradník Vičického vinařství, které se na organizaci akce spolu s Vinařstvím Němeček a Vinařstvím Hlava podílí.

Ilustrační foto
Běžci pomohou opuštěným psům. Zapojí se i nadšenci z Klášterce

Ochutnávka vín proběhne přímo na vinicích, které jsou snadno přístupné po značené cyklostezce. Vedle vína bude sortiment doplněn také o občerstvení i nabídku nealkoholických nápojů. Na náměstíčku ve Stranné, v kostele Nejsvětější Trojice z poloviny devatenáctého století, zahrají a zazpívají kapely Zlej sen a Silentum24, přichystána je také tématická vernisáž.

Za symbolickou padesátikorunu vstupného na akci získá každý příchozí krom jiného také skleničku s unikátním designem, která nejen že šetří přírodu od záplavy plastových kelímků, ale zůstává návštěvníkům také jako památka akci.
Zahájení turistické sezony na vinicích ve Stranné začíná v sobotu 18. května . od 10 hodin.