Kdy: Čtvrtek 14. září od 10 hodin
Kde: Račetice
Za kolik: Zdarma

Račetické cibulové slavnosti se konají v sobotu 14. září. Těšit se můžete na jarmark cibulových výrobků, prodej jídel s cibulí a samozřejmě několika druhů cibule. A nabízejí vzácnou pochutinu. „Dáte si u nás unikátní cibulové pivo,“ zve na Slavnosti cibule jejich organizátor Josef Ryšavý.

Součástí akce ale není jen hodování, ale především bohatý doprovodný program. Během dne se na pódiu vystřídá řada hudebních kapel a uskupení. Třeba Filip Richie, Team Revival, Deepka či Pumpa Rock. Děti zhlédnou pohádku a vyřádí se u dětského farmaření. Čekají na ně šlapací šlapací stroje a pořádný farmářský zápřah a výstava drobného domácího zvířectva. Zabavit ruce i mysl pak mohou v kreativních dílničkách.

Tak vypadaly slavnosti cibule loni: 

a tak předloni: 

Odrostlejší děti a dospělí pak mají prostor k akčnímu vyžití. Na programu jsou i jízdy obrněným transportérem nebo v terénních vozech. A veřejnost má tentokrát i možnost soutěžit.

„Soutěžit se bude o nejlepší cibulačku,“ prozrazuje Ryšavý. Své vzorky přineste už na slavnosti přímo. Slavnosti cibule se konají v Račeticích už podeváté. Cibule z těchto končin je vyhlášená a získala značku Regionální potravina Ústeckého kraje. 

Pionýři na 6.ZDŠ
Jak jsme žili v Československu: Pionýři v 70. letech