Plavkyně Simona Baumrtová, držitelka mnoha českých rekordů a mnohonásobná mistryně České republiky, opět sklidila cenu nejvyšší v anketě Nejúspěšnější sportovec Chomutovska. K tomu si připsala také nejvíc hlasů od čtenářů v kategorii Sportovní hvězda Deníku.

Jako miláček sportovního publika sympatická blondýnka bodovala už poosmé. Včera převzala cenu během galavečera v chomutovském divadle.

Druhé místo v anketě poněkud překvapivě neobsadila „hokejka", ale pilíř základní sestavy FC Chomutov a bývalý český reprezentant Patrik Gedeon a bronz čtenáři přiřkli hokejovému útočníkovi Davidu Kämpfovi chomutovských Pirátů.

Uznání a potlesku se dostalo také dalším sportovcům v celé řadě kategorií. Za kolektiv mládeže si ho užil čistě dívčí tým softbalového Sportclubu 80 Beavers Chomutov, v Masters se prosadil s mořským kajakingem Petr Smítka a v jednotlivcích mládeže motokrosař Jakub Terešák z málkovského Motorsportklubu. Na pódiu nechyběli za kolektiv dospělých ani hokejoví Piráti, kteří v loňské sezóně poprvé postoupili do extraligového play-off.

Pro cenu za triumf v kolektivech mládeže si přišli zástupci oddílu Kosagym Kadaň. Mladí bojovníci kadaňského klubu se prosazují i na mistrovství světa a titul získali zaslouženě.

V jednotlivcích mládeže se prosadil opět zástupce bojového sportu. A byla to dívka! Kristýna Tesařová získala druhé místo v KATA dívek do 14-ti let na ME a třetí místo v KUMITE dívky do 14-ti let na ME v Srbsku. Tato drobná dívenka je nositelkou hnědého pásu v karate (3. Kyu).

Zasloužený potlesk si pak vysloužil i vítěz kategorie Masters Petr Smítka. Pro většinu je to „neznámy" kajakář, ale současně i vítěz čtyř závodů na mořských kajacích (na rozhovor s ním i fotografie z jeho sportu se můžete těšit v některém z příštích vydání).

Hlad po basketbalu v Chomutově potvrdilo umístění Levhartů Chomutov na druhém místě v mládežnických týmech. Mladí Levharti, ale i Levhartice Chomutov úspěšně bojují v celorepublikových soutěžích. Junioři U19 hrají nejvyšší českou soutěž extraligu a bojují o postup do play off.

Stálicí mezi mládeží jsou vzpěrači i judisté a podruhé v řadě se prosadili i atleti. Úspěšnou loňskou i letošní sezonu potvrdili Piráti Chomutov. Umístili se v mládežnické kategorii, v kolektivech vyhráli a vítězem v kategorii trenér se stal jejich trenér Vladimír Růžička. Dvě místa (David Kämpf a Jan Rutta) obsadili v první pětici mezi jednotlivci.

Největším překvapením se stalo druhé místo záložníka Patrika Gedeona mezi jednotlivci, který porazil i jmenované Piráty. Čtenáři tak ocenili jeho návrat do mateřského klubu FC Chomutov a pravděpodobně i předchozí roky, které strávil jako kapitán v Dukle Praha. Neměl jen na neporazitelnou Simonu!

V doprovodném programu se ocenění sportovci i diváci pokochali pohledem na artistické vystoupení, laserovou šou či vystoupení taneční školy Stardance.

Smyslem ankety o Nejúspěšnějšího sportovce roku je ocenění sportovců a nejlepších sportovních výsledků dosažených v jednotlivých okresech a krajích České republiky za předchozí rok. Kromě Chomutova letos projekt zavítá do dalších 40 měst České republiky.

Celkové pořadí pro rok 2016Jednotlivci dospělí: 1. Simona Baumrtová (plavání, TJ Slávie Chomutov), 2. Patrik Gedeon (fotbal, FC Chomutov), 3. David Kämpf (hokej, Piráti Chomutov), 4. Ondřej Bišický (kanoistika, Sportclub 80 Chomutov), 5. Jan Rutta (hokej, Piráti Chomutov), 6. Pavel Holý (judo, TJ VTŽ Chomutov), 7. Markéta Štolová (atletika, TJ VTŽ Chomutov), 8. Karel Šantora (florbal, Florbal Chomutov), 9. Petr Nový (futsal, Baník Chomutov), 10. Eduard Heluz (basketbal, Levharti Chomutov)

Jednotlivci mládež: 1.Kristýna Tesařová (karate, Karate klub Kadaň a Klášterec), 2. Tomáš Franta (plavání, TJ Slávie Chomutov). 3. Jakub Terešák (motokros, Motosportklub Málkov), 4. Michal Čeřovský (kanoistika, SC 80 Chomutov), 5. David Kaše (hokej, Piráti Chomutov)

Kolektivy dospělí: 1. Piráti Chomutov (hokej), 2. TJ Slávie Chomutov (plavání), 3. Baník Chomutov (futsal).

Kolektivy mládeže: 1. Mládež SK Kosagym Kadaň (kickbox), 2. Junioři U19 Levhartů Chomutov (basketbal), 3. Žákyně Sportclub 80 Beavers Chomutov (softbal)

Trenéři: 1. Vladimír Růžička (hokej, Piráti Chomutov), 2. Marek Vopat (judo, TJ VTŽ Chomutov), 3. František Filip (vzpírání, TJ VTŽ Chomutov)

Masters: Petr Smítka (kanoistika, SC 80 Chomutov)

Sportovní hvězda Deníku: Simona Baumrtová (plavání, TJ Slávie Chomutov).