Ale přesto do přírodního areálu Myslivna dorazí 26. a 27. srpna na čtyřicet interpretů. Mezi nimi i velké hvězdy 17. ročníku akce Dub FX, Modestep, Nneka, Dub Inc a Dubioza Kolektiv.

PESTRÝ MIX STYLŮ

„Náš multižánrový festival zůstal věrný tradici. Svým návštěvníkům přichystal pestrý mix různých hudebních stylů, letos se na dvou scénách představí dvanáct zahraničních kapel a DJs, které doplní špička domácí nezávislé scény.

Do Vroutku přijede fenomenální australský performer Dub FX, který přímo před očima užaslých diváků tvoří pozoruhodnou kombinaci rytmů od drum and bass přes hip hop po reggae či dubstep.

V české festivalové premiéře se představí úžasná soul-reggae zpěvačka Nneka původem z Nigérie. Pro fanoušky našlápnuté bass music zase chystáme lahůdku, britské Modestep proslulé strhujícími koncerty," slibuje Telenský.

DUBIOZA I DUB INC

Ni fanoušci indie pop-rocku i divokého rock'n'rollu nezůstanou letos zkrátka. Na akci přijede belgická dvojka Balthazar a The Sore Losers. Posledně jmenovaní se představí v České republice vůbec poprvé.

A nebyl by to Rock for Churchill bez balkánského energetického koktejlu. Ten na Myslivně naservíruje bosenská parta Dubioza Kolektiv, milovníky reggae a dubu pak jistě potěší francouzští Dub Inc.

„DJ stage bude kralovat hned pětice zahraničních headliners. Britský DJ, producent a zpěvák TC představí v tanečním šapitó nové album Unleash The Wolves. Ale to je teprve začátek. Set plný nadupaného drum and bassu totiž zahraje novozélandský projekt The Upbeats, patřící mezi to nejžhavější, co dnes dnb scéna nabízí.

LÁKADLO Z LONDÝNA

„Lákavými jsou brazilsko-britský producentský kouzelník S.P.Y, londýnský DJ, producent a moderátor BBC Radio 1Xtra Crissy Criss a na závěr lahůdka pro fajnšmekry excentrický italský DJ a producent Alexander Robotnick. Roztančí nás porcí minimal techna a electra," těší se Jaromír Telenský, sám hrající na bicí v české skupině United Flavour.

Z česko-slovenských part se lze těšit na Iné Kafe, Monkey Business, Prago Union, Skyline, Vypsanou fiXu, Mydy Rabycad, Fast Food Orchestra, Zrní a další.

Dvoudenní lístky v předprodeji stojí 900 Kč (+ poplatky), jednodenní 700 Kč (+ poplatky). Seznam předprodejních míst najdete na webu https://www.rfch.cz/. „Poslední dva ročníky byly vyprodané. Pokud návštěvu RfCh plánujete, doporučujeme pořídit si vstupenky včas," dodal pořadatel.

Smrt Žije, tvrdí legenda

Prago Union, raper Kato + DJ Maro, letos opět hrají na severočeském festivalu Rock for Churchill a mají novinku „Smrt Žije". Ale zapomeňte na temnotu. S Prago Union je minimálně stejná legrace jak vždy, a má mimořádný úspěch. CD ji katapultovalo na 1. příčku naší hitparády, a klidně si tvrďte, že za to může to, že ji Warner Music vydali 15. července. Jen výmluva! Prago Union v tom jsou zkrátka v ČR první, v CZ hip hopu je PSH ani Indy a Wich nepřekonali. Sláva jim!

Prago Union.Zdroj: Warner MusicMládež dávno lebky neděsí. Na závěr školního roku na výstavě ústecké ZUŠ Evy Randové v muzeu měly děti téma „mexická smrt", cukrové lebky a spol. Prago Union to mají podobné, jen ty lebky z obalu jsou barevné. Až si CD koupíte, sami uvidíte…

Tuším, že CD otevírají citace z filmu Spalovač mrtvol. Kato je specialista na půjčování si toho zajímavého z naší kinematografie (třeba Kulový blesk). Stejně dobrý je v rýmech, na novince si hraje s tématy smrti. „Smrt Žije, tak budeš snad i ty, ne? Svým vlastním životem," hlásí. A věřte, ta deska je velká jízda! Ani by tu nemuseli být hosté, ale jsou. Na 18 písničkové stopáži CD se střídají hosté z českého hip hopového písečku MC Gey a Rest z Ty Nikdy i LA4 z partičky labelu Big Boss. U nástrojů se mihnou lidi z Champion Sound, co dělají Prago Union doprovodnou kapelu na většině živých show. A doplní Jiří Vidasov u piána, to on vyšperkoval skladby „Varování" i „Normální Lidi". Ta prvá je i první klip z alba „Smrt Žije", pro kapelu ho vytvořil Ovar Maryško i spol.

V titulním hitu zní monolog Smrti: „…pro auta platí skupinová sleva, množstevní pro letadla, jen lodě žádnou nemaj´, páč se dá celkem dlouho šlapat voda…"

„…Málokdo mě zaměstnává jako nehoda a tetka příroda, katastrofa to je fronta jak na pracáku, synku, a s rakovinou už máme dávno přímou linku. Ještě že přirozená úmrtí řešit nemusím, samy ví jak se připojit, z hlavy můžu pustit i sebevrahy, ty mají školení a zůstávaj´ tady. Mí nejlepší zákazníky hledej mezi svatými bojovníky, i těmi nejlepšími z Ameriky…" Ironie, černý humor, to je Kato jak ho známe a máme rádi.