Nejvíc se budou o víkendu pálit čarodějnice. Vedle těchto akcí však bude víkend zajímavý i v jiných oblastech. Do Klášterce nad Ohří přijede známý fotograf Robert Vano, zámek Červený hrádek bude zahajovat sezonu a do hor se poprvé tento rok vydá vlak na legendární trati Chomutov - Vejprty. Divadlo Navenek nabídne Verončin pokoj a kadaňské muzeum otevře výstavu Karel IV. a Kadaňsko.

Už v pátek večer pobeseduje věhlasný fotograf Robert Vano s návštěvníky na zámku. V sobotu se od 18:00 hodin uskuteční na zámku workshop pro náročné zájemce, kteří preferují možnost pracovat s Robertem Vanem v úzké skupině zájemců.

V sobotu opět ožije železniční trať číslo 137 mezi Chomutovem - Vejprty. První vyjede z Chomutova v 9:52 hodin. V neděli bude znovuobnoveno přeshraniční spojení Vejprty - Cranzahl. Při této příležitosti spolek Vejprtská dráha pořádá v neděli akci na pravidelném vlaku, který bude zároveň prvním přímým spojem v roce 2016 z Chomutova do Cranzahlu. Tam je připraven zajímavý program a zájemci si zde mohou koupit i pohlednice a DVD tratě 137.

Sobota však bude patřit čarodějnicím. Jedním z míst, kde se tak bude dít, je i Podkrušnohorský zoopark. Akce začíná ve skanzenu Stará ves už v 15:00 hodin. „Máme připravenou skvělou interaktivní soutěž s řadou stanovišť, kde bude probíhat plnění různých úkolů a disciplín. Jen namátkou, účastníci budou například házet netopýrem," s úsměvem prozradila mluvčí zooparku Martina Pelcová. Zajímavou podívanou také slibuje fotbal na koštěti. Otevřena bude čarodějnická škola a dojde i na zaříkávání ohně a vlastnímu upálení čarodějnice. „Poslední dubnový den se také staví májka. Takže jí budeme stavět i v zooparku. Každý z účastníků si na ní bude mít možnost přivázat stužku," dodala Pelcová. Další místa kde budou čarodějnice přinášíme v kulturním servisu (odkaz níže).

Milovníci činohry mohou v sobotu večer zajít v Kadani na představení divadla Navenek. Jeho protagonisty známe jako šprýmaře a vtipálky. Tentokrát ale sáhli po jiném žánru a představí v KZ Orfeu českou ochotnickou premiéru thrilleru Verončin pokoj. Ten je dílem Iry Levina, autora, který se podepsal například pod román Rosemary má děťátko. Návštěvníci představení budou čelit napětí, úzkosti a strachu.

Kadaň se i letos připojí k akci Piana na ulici. Poprvé si můžete přijít zahrát na piano pod radniční věž tuto sobotu mezi 10 - 18 hodinou. Piano zde bude k dispozici v sezoně vždy v době otevření infocentra.

Více najdete v kulturním servisu ZDE.