Už zítra, v pátek 9. června, se při Noci kostelů otevřou památky, kde lze načerpat posvátnou atmosféru. Farní kostel Povýšení svatého Kříže na Mírovém náměstí v Kadani pozve dál v čase od 19 do 22 hodin. Lidé uslyší nejen vyzvánění kostelního zvonu a budou si smět prohlédnout vnitřek sakrální památky. Duchovní útěchu jim navíc přinese rozhovor s knězem Josefem Čermákem.

Navštívit kostel a pohovořit s knězem bude možné také v klášterním kostele svaté Rodiny a svaté Alžběty (při klášteře alžbětinek v Rokelské ulici), a to od 19 do 21 hodin.

Ve 20 hodin vykročí průvod od farního kostela k Františkánskému klášteru, kde o půl hodiny později v tamním kostele zazní přednáška o duchovní a výtvarné souvislosti náhrobku Jana Hasištejnského z Lobkowicz. Bude to u příležitosti pětistého výročí úmrtí tohoto zakladatele kláštera. Ve 21.30 hodin opustí účastníci Noci kostelů Františkánský klášter a ve 22 hodin se na závěr pomodlí v Růžencové kapli, též známé jako kaple svatého Ducha. Vstupné je zdarma.