Horehronie, Stonka, Pri oltári, V sieti ťa mám, Jablčko. I tyto hity slovenské zpěvačky Kristíny (25), adeptky na cenu Slavík bez hranic v Českém slavíkovi 2012, nabídne show slovenské krásky ve čtvrtek 22. listopadu v DK Ústí. Ještě před tím Kristína odpovídala v rozhovoru pro Deník.

Mé přátele, ač rádi jinou hudbu, vaše show na festivalu Benátská noc 2012 bavila. Jak jste si ten Slovenský večer užila vy?
I já si tu akci užívala naplno. Když jsem zjistila, že budu součástí festivalu, nemohla jsem se dočkat. Z toho dne uprostřed léta 2012 mám velký zážitek!

Jste na turné po Čechách. Můžete představit své hudebníky?
Na pódiu jsou se mnou dva klavíristé, Martinové Kavulič a Ferencik. Jeden hraje i na akordeon, druhý na ukulele, Peter Tomko během koncertu kytary mění za fujaru, Marek Szarvaš dává naší hudbě našlápnutý rytmus bicích.

Hity i legrace

Který je pro vás zásadní autorsky, či dělá show a legraci?
Chlapci z kapely, ač skvělí instrumentalisté, se autorsky na písničkách nepodílejí. Zato spolu zažíváme hodně legrace, o zábavu se pravidelně stará Martin Ferencik.

Vyrůstala jste na lidovkách, či to byli spíš Elán, Žbirka, Nagy…?
Na lidovkách ne, ale často jsme si je zpívali u babičky, ta je poslouchá často. U nás doma hrál hlavně Team a Elán.

Pro mnohé je slovenský hip hop jen „Rytmus a pak dlouho nic"…
Kdysi jsem měla období hip hopu, ale amerického. Z domácího hip hopu si ráda poslechnu Majka Spirita a AMO.

Který duet jste si nejvíc užila?
Mám jen duet s Robem Grigorovem, oblékli jsme do nového jeho hit Po víne. Nazpívali jsme ho pro Miss 2009, kde jsme s ním vystoupili. Od té doby jsem duet s nikým jiným neměla, ale plánuji to změnit.

Když jste točila klip v kabrioletu Waldemara Matušky, cítila jste genius loci toho vozu? Bylo tam to nespecifikovatelné „cosi"?
Ano, ten kabriolet měl své kouzlo. Cítila jsem se v něm skvěle. Je velmi cool, v klipu vypadá moc dobře. Bez něj by to nebylo ono (smích).

Je natáčení klipů zábava, či nuda? Otevírat jen pusu na puštěnou hudbu, to omrzí, ne?
Je to zábava při natáčení, ale příprava před tím je nejdůležitější a dává někdy pořádně zabrat. Ale když chceme super výsledek, musíte se s tím i potrápit (smích).

O čem hudebně sníte? Daří se vám své sny si plnit?
Svůj sen právě teď žiji. A jsem za to vděčná, protože si uvědomuji, že ne každému se v životě podaří, dělat to, co opravdu chce.

V šoubyznysu si říkáte Kristína. Bylo snadné „odhodit" příjmení?
Tak jsem prostě začala a pokud se rozhodnu začít používat i příjmení, prostě začnu.

Horehronie lidi znají

Proč jste nazvali turné po hitu Horehronie? Je pěkný, úspěšný, ale máte už i novější hity, ne?
Ano, to mám. Ale skladbu Horehronie lidé nejvíce znají. Právě proto jsme se rozhodli pro tento název.

Jak důležitý je ten song ve vaší kariéře? A jak pro vás osobně?
Díky ní mám stálý hit na Slovensku i v Čechách (spokojený úsměv). A také se díky ní mohu živit hudbou a dělat to, co dělám ráda.

Na vojně mi došlo, že chlapci z východu Slovenska mají temperamentu dost, bylo těžké s některými vyjít. Ale to asi dívka odtamtud vnímá jinak, soudím…
Vychodňáři jsou velmi živelní a pracovití. Východ Slovenska mám ráda.

Vybaví se vám, kdy jste poprvé řekla větu: „Budu zpěvačkou!"? Co na to vaši blízcí a okolí?
To už si nepamatuji… Ale vím, že jsem doma zpívala non stop, mnohokrát nám sousedí zabouchali na zeď (smích). Ale dnes, když je potkám, se jen pousmějeme, pozdravíme se. A mí blízcí? Ti mě vždy podporují, pomáhají.

Hity „Jabľčko" a „Stonka" mají na webu YouTube přes 1,5 milionu zhlédnutí, novinka „V sieti ťa mám" 3 miliony. Co vy na to?
Je to super, mám radost. Ta čísla hovoří za vše, je fajn, že si lidé moji hudbu vyhledávají.

Klip „V sieti ťa mám" vypadá jednoduše. Stačilo na mejdan na louce přizvat kamarády, fanoušky i mistra ohně… Bylo to tak jednoduché, či je ta bezstarostná atmosféra jen dojem?
Ale to byl naopak jeden z nejdražších klipů! Příprava byla dlouhá a měli jsme asi tak šest šancí, abychom se nespletli a jednou se nám podařilo natočit ho bez chyby. Bylo to náročné, ale super!

V klipech se pěkně oblékáte, vznikají šaty přímo pro ně?
Šaty mi pro klipy speciálně šije návrhářka Adriana Adamiková, tedy s výjimkou těch pro klip „Viem lebo viem". Ty mi dělal jiný stylista.

Uvidí na vás stejné šaty i Ústí?
No, to vůbec není špatný nápad (smích). Sice jsem to tak neplánovala, ale budu nad tím přemýšlet. Uvidíme.