Maraton s Rózou

Maskoti kozy Rózy a jejího malého kozlíka Rozmarýnka budou provázet rodiny s dětmi v chomutovské sportovní hale v sobotu od 10:00. Vyžití tam najdou všichni od batolat přes starší děti, mámy, táty po prarodiče.

„Batolata si asi nejvíc vyhrají na opičí dráze, maminkám se určitě bude líbit zumba, která je velmi taneční, i když tančí ji samozřejmě i muži. Tatínkové mohou zkusit intenzivní intervalový trénink insanity s vlastní vahou těla," nastínila Marie Heřmanová, která má klání na starosti. „Je to akce, kde najde každý něco," dodala.

Na programu bude také skákání na trampolínkách, pilates pro dospělé, seniory, těhotné i děti, fitness dance pro děti, jóga, cvičení country tancem a cvičení pro seniory. Koho bolí záda, může vyzkoušet Flexibary, což je cvičení s vibrační kmitací tyčí, dále balanční cvičení Body Blade či zaposilovat si díky Bosu Core. Na místě se představí také squashová škola pro děti. K dispozici bude osobní trenérka, která na požádání provede tělesnou analýzu.

Sportovní maraton potrvá do 14:00 hodin a vstup do haly bude možný jen v čisté sportovní obuvi a sportovním oblečení.

Pro letošní ročník je připraveno dvanáct zábavných akcí Kozy Rózy pro celou rodinu. Sbíráním soutěžních známek je možné na konci vyhrát skvělé ceny. Tu první známku je možné získat za účast na alespoň třech různých cvičeních cvičebního maratonu. Přihlásit se je možné prostřednictvím formuláře na webových stránkách rodinného zápolení, nebo v informačním stánku přímo v místě konání akce.

Která jitrnice bude nejchutnější?

Sobotní farmářské trhy v Chomutově potěší každého, kdo rád zabijačkové pochoutky. „Mistři řezníci nachystají jitrnice, jelítka, tlačenky, prejt, škvarky, sádlo a spoustu dalších zabijačkových lahůdek, které si lidé budou moci zakoupit. Přímo na místě si mohou poobědvat či posvačit zabijačkový guláš, polévku, teplou jitrnici, a to vše zapít kvalitním pivem. Milovníci masa by si tuto událost rozhodně neměli nechat ujít," pozval organizátor Adam Weber za pořádající spolek Český um Artificium Bohemicum.

Zabíjačkové hody doplní řeznická soutěž o nejchutnější chomutovskou jitrnici. „Soutěž bude probíhat ve stánku organizátora a návštěvníci akce budou vybírat z jitrnic od zúčastněných řezníků. Ta, která jim zachutná nejvíce, se bude moci po celý rok pyšnit označením Nejchutnější chomutovská jitrnice 2016," doplnil Weber.

Farmářské trhy se pořádají ve spolupráci s městem.

Hokejová show s Dejdarem a Haškem

Rodinnou zábavu slibuje exhibiční hokejový zápas týmu HC Olymp Praha proti staré gardě chomutovských hokejistů. Můžete vidět třeba Martina Dejdara, Dominika Haška, Mirka Topolánka, Davida Suchařípu či Horsta Siegla..  Více o akci najdete ve speciálním článku TADY.

Kompletní přehled akcí na víkend a celý týden najdete ZDE.