Ustanoví nový rekord?

Překonat tuzemský rekord v délce hraní volejbalu je cílem party nadšenců z Chomutova. Pokusí se o to v místní sportovní hale. Čtyřiadvacet mladých mužů a žen ve věku od 15 do 30 let z řad amatérských volejbalistů i účastníků různých regionálních soutěží, se sejde v sobotu ráno. Rozdělí se do čtyř družstev, hrát budou vždy hodinu dva týmy proti sobě, zbylé dva budou v té době odpočívat. Na regulérnost rekordního pokusu dohlédne komisař z pelhřimovské agentury Dobrý den.

Třicet šest hodin v kuse

„Rozhodli jsme se hrát nepřetržitě 36 hodin, a to od sobotní osmé hodiny ranní do osmi večer v neděli. Stávající rekord bychom tak překonali o pět hodin a 54 minut,“ prozradil František Karel z organizačního týmu (více informací o akci v rozhovoru pod článkem).

Tradiční brigáda v Bezručáku

Chomutovští skauti zvou dobrovolníky v sobotu 5. dubna každoroční jarní úklid Bezručova údolí. Letos se skauti a jejich pomocníci sejdou už pošestnácté.

Brigádníci se rozmístí po celém úseku podél řeky Chomutovka od sídla státního podniku Povodí Ohře až po I. mlýn. Sraz je v 09:00 hodin u Povodí Ohře, kde se skauti ujmou organizace sběru odpadků i rozmístění dobrovolníků na výchozí stanoviště. Po ukončení brigády čeká její účastníky posezení u ohně, kde si mohou opéct buřt jako odměnu za vykonanou práci. Dětští pomocníci dostanou navíc i lízátko.

Koza Róza ornitologem

Čtvrtou letošní akci oblíbeného Rodinného zápolení hostí v sobotu 5. dubna chomutovský Podkrušnohorský zoopark. Setkání rodin je tentokrát tematicky zaměřeno na oslavu Mezinárodního dne ptactva.

V čase od 13:00 do 17:00 hodin se rodiny s dětmi mohou zúčastnit zábavné cesty zooparkem s poznáváním jeho ptačích obyvatel i zajímavostí o jejich životě.

Řada dalších akcí

Obyvatelé Chomutovska si mohou ode dneška do neděle vybrat i z celé řady dalších nabídek strávení volného času. Ať už jsou to tradiční farmářské trhy na chomutovském centrálním náměstí či pěvecká soutěž ve Vejprtech.

Přehled menších kulturních akcí, které se konají na Chomutovsku o víkendu a v týdnu od 7. do 11. dubna najdete ZDE.


ROZHOVOR S ORGANIZÁTOREM POKUSU O REKORD FRANTIŠKEM KARLEM

„Spojuje nás nadšení pro volejbal…“

Jak vznikla myšlenka atakovat, respektive překonat rekord?

Jsme parta volejbalistů, této hře jsme propadli. Napadlo nás, že dosavadní rekord je motivační výzvou i šancí, jak spolu strávit u volejbalu více času.

Kdo drží rekord a jaké má parametry?

Nejdelší volejbalové utkání uspořádala obec Benecko před jedenácti lety. Čtyřiadvacet hráčů a hráček vydrželo hrát třicet hodin a šest minut, což obnášelo 103 sety a 4 617 bodů.

Proč tedy v případě vašeho volejbalového maratonu zvedáte příčku tak vysoko? Chcete hrát o bezmála šest hodin déle…

Řekli jsme si, že když už tak už. Pokud se najdou další vyzyvatelé, ať je pro ně překonání naší mety zase o něco obtížnější.

Budou týmy mužské, ženské nebo smíšené?

Ve všech týmech budou zástupci mužů i žen. O konkrétním složení rozhodneme před zahájením utkání, pak už se složení týmů měnit nebude.

Jak je zajištěno občerstvení?

Bohužel jsme nesehnali nikoho, kdo by se o nás v tomto směru postaral, takže jídlo a pití si každý hráč musí zajistit sám.

Jsou podmínky srovnatelné jako v době platého rekordu?

Ano, na regulérnost dohlédne komisař agentury.