Po dvou klidnějších víkendech Chomutovsko opět ožívá a přináší zábavu pro každého. Rodiny s dětmi jistě zaujme Březenská pouť, silní muži a milovníci rychlých strojů se mohou vydat do Poláků, příznivci country hudby mohou vyrazit na Hasištejn, horníci a fanoušci Měděnce se jistě vydají do centra horské obce a děti si mohou užít pohádkovou neděli na Červeném hrádku.

Pohádkové safari

Nastartovat víkend plný zážitků mohou děti i dospělí již dnes večer. V zooparku se totiž koná pohádkové safari. Kdo si nechce nechat ujít výlet za pohádkovými bytostmi a zvířátky, jehož netradiční atmosféru dokreslí padající tma, může si v zooparku zarezervovat své místo v Safari expresu či Lokálce Amálce na 22:30 hodin, a to nejen dnes, ale i v sobotu.

Březno láká na pouť a svého draka

Do Března u Chomutova mohou vyrazit v sobotu i neděli všichni milovníci poutí. Koná se tu totiž Tradiční březenská pouť. A na co se můžete těšit? Na pouťový průvod, pořádnou dávku historické muziky a tance, sokolníky, ukázky šermu a výcviku psů, fakíra či provazochodce. Nabitý pouťový program začíná po oba dva dny již v 9 hodin. V sobotu navíc ve 21:20 hodin začne večerní show, ve které uvidíte turnaj na koních a Půlnočního lovce. Během celého dne si pak můžete v parku prohlédnout velbloudy.

Během březenské pouti se vám také otevřou dveře dolů. V 10, 12, 14 a 16 hodin můžete před restaurací U Rybníčka nasednout do vozu, který vás odveze až do hlubin místního dolu. Od 10 do 16 hodin se pak můžete vydat za březenským drakem Severusem, rekordmanem mezi velkorýpadly. Děti, které se za drakem vydají, si mohou domů kromě nových znalostí a zážitků odnést také malé překvapení.

Poláky lákají na pouť s motorkami

Na další pouť láká také obec Poláky u Nechranic. Historicky první zdejší pouť začíná v 10 hodin a hlavní program končí úderem 18. hodiny. Dopoledne je určeno především dětem, odpoledne si pak užijí hlavně motorkáři. Kolem 12. hodiny se uskuteční spanilá jízda a připraveny jsou také motorkářské soutěže. Kromě nich se můžete těšit také na ukázku vojenské historické techniky a koncert skupin 5Angels, Furt2N, Barruth, Sknajpy, Argema, Brutus, The Travelers, Rybičky 48, The age of Smokie, a Děda Mládek Illegal Band. Vstupné na pouť se neplatí.

Hasištejnem se ponese country

Fanoušci country a bluegrassové hudby si mohou užít sobotní večer v příjemném prostředí hradu Hasištejn. V sobotu od 17:00 hodin se totiž na nádvoří hradu odehraje již třetí ročník „Fesťáčku pod hradbami". Těšit se můžete na skupinu Album, Alison, Pepu Štrose & spol., Grassroad, Revival Michala Tučného- Drobek a na závěr je nachystaná zábava se skupinou Druhej dech. Vstupné stojí 100 korun, studenti zaplatí jen polovic a děti do patnácti let mají vstup zdarma.

Letní kino ožije romskou hudbou

Příznivci temperamentní hudby se mohou v sobotu vydat do Letního kina v Chomutově. Připraven je totiž již pátý ročník Romského festivalu. Začíná se již ve 13:00 hodin a zábava skončí až úderem 21. hodiny. Vstupné stojí 150 korun, děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma.

Farmáři opět na náměstí

Milovníci Farmářských trhů a především regionálních potravin mohou tuto sobotu opět vyrazit na náměstí 1. máje v Chomutově. Od 8:00 hodin se tu totiž koná desátý farmářský trh.

Pohádkový zámek

Známým českým pohádkovým filmem ožije v neděli zámek Červený hrádek. Všichni milovníci filmu Ať žijí duchové, by proto v neděli po 13. hodině neměli na zámku chybět. Připraveno je totiž zábavné odpoledne k 35. výročí natočení tohoto filmu plné soutěží a her.

Odvážlivci se budou moct poprvé vydat do tajemného zámeckého sklepení, kde se tak, jako ve filmu malý Vendelín, budou moct křídou podepsat na zeď či se projít pohádkovým lesem Chybět nebude ani Hradní střela, která vyveze všechny zájemce přímo na „hrad". Na 14. hodinu je připraven koncert hudebníka Jaroslava Uhlíře. Ve 21 hodin se pak na louce pod zámkem promítne samotný film Ať žijí duchové!

Vstupné stojí šedesát korun. Děti zaplatí jen polovic.