Například obraz s názvem Antipicasso znázorňuje malíře, který podle kubisticky složené ženy maluje na svém plátně ženu skutečnou, na obraze Poslední večeře zas ke známým biblickým postavám přibyl číšník, který hodujícím přináší účet. Snad největší zájem vzbuzuje obraz Hokejistek, které hrají na ledové ploše tak, jak je Pánbůh stvořil. IVAN MLÁDEK vystavuje v klášterecké galerii Kryt své obrazy. Na vernisáži přítomné dobře bavil, zahrál i na banjo.

Výstavu tvoří i postery výrazných symbolických kreseb, při kterých autor využil antiperspektivy. Právě tímto způsobem kresby a malby se Ivan Mládek proslavil i za hranicemi naší země.

Protože je profesionálním hudebníkem a nemá na malování příliš času, tak se v začátcích své tvorby spojil s akademikcým malířem Jaroslavem Myslivečkem, který maloval právě Mládkovy nápady. Tato spolupráce přinesla originální díla, jejichž reprodukce je nyní možné v galerii po objednání zakoupit.

Ivan Mládek do Klášterce v předchozích letech často a rád jezdil se svými zábavnými pořady do kulturního domu či letního kina. Z této doby si pamatoval ještě zašlou podobu místních památek, takže při letošní návštěvě s povděkem kvitoval, jak je historické centrum města opravené.

Věnoval hodně ze svého času jak přípravě výstavy, tak i vernisáži, kde bavil přítomné publikum nejrůznějšími historkami. A zahrál i na banjo.

Klášterecká galerie Kryt tak má za sebou další hojně navštívenou vernisáž, plnou spokojených diváků. Zájemci o tento typ umění si můžou obrazy v klidu prohlédnout až do 24.11.2014. Otevřeno je od pondělí do pátku a to od 8.30 do 17.00 hodin.