Amerika a 20. léta, to je pestrá směsice jazzu, swingu a společenského uvolnění. A také počátků hraného filmu, Charlieho Chaplina a grotesek. V Hotelu Sudety tak oslaví poslední den roku ve velkém stylu. „Bez zábavy jakoby Silvestr ani nebyl, diskutovali jsme o historii zábavy a samozřejmě jsme se dostali až ke groteskám, Chaplinovi, Laurelovi a Hardymu a rozhodli jsme se stylizovat Silvestr do jejich doby," vysvětluje netradiční silvestrovské téma majitel hotelu, Jan Kubricht. Grotesky s Charliem Chaplinem se budou promítat celou noc, návštěvníci se ale nemusí bát, že by to byl jediný program. „Chaplinovy grotesky jsou na rozdíl od grotesek jiných komiků velmi jemné a nevyrušují, takže jimi můžeme pěkně navozovat atmosféru," dodává Kubricht.

Kromě grotesek navodí atmosféru živá hudba, hrát se bude dobová muzika i tradiční taneční šlágry a nebude chybět ani speciální výběr písní s komentářem. Místní kuchař totiž zahořel vášní nejen k jídlu, ale i k hudbě a pravidelně v hotelu pořádá komentované diskotéky.
Silvestrovský večer bude příležitostí i pro všechny, kteří by se alespoň na chvíli chtěli cítit jako románové postavy Francise Scotta Fitzgeralda či Ernesta Hemingwaye. „Dvojice, které přijdou dobově oblečené, nebo svůj outfit alespoň doladí aspoň buřinkou, dostanou při příchodu láhev vína zdarma," slibuje Kubricht.

K Silvestru patří také dobré jídlo a toho budou mít v hotelu připraveno požehnaně. Na rautových stolech budou připraveny vepřová kolena, řízečky, zvěřinový gulášek, jitrnice i tapas a mnoho dalších dobrot. Na své si přijdou dokonce i vegetariáni. Aby nikdo hlady a žízní nestrádal, budou si hosté přísun jídla a pití zajišťovat sami. „U příchodu si hosté koupí konzumační kartičku v hodnotě 500 korun a pak už si sami určí co a kdy si dají dobrého z rautových stolů, pokrm si jen vždycky zapíšou na kartičku a kdyby náhodou finančního limitu dosáhli, zbytek jednoduše zaplatí," popisuje připravený konzumační systém Kubricht.

Silvestrovské veselí odstartuje 31. prosince v 19:00 hodin, stoly si je možné rezervovat na čísle 725 132 422 či prostřednictvím internetových stránek hotelu.