Atraktivnost Dívčí války se skrývá především v lehkosti žánru, nadsázce, využitých tématech a také v hereckém obsazení. Zárukou, že se během představení nepřestanete smát jsou ale nejen výborní herci, ale také autor hry František Ringo Čech.

Právě on o této komedii říká: „Dívčí válku jsem psal tak říkajíc českému národu na míru". Jde především o jemu blízký styl humoru a oblasti, kterých se dotýká (erotika, politika). „Navíc jde o odpočinkový žánr, v jehož rámci přinášíme hodokvas těch nejkrásnějších žen, kterými naše zubožená vlast disponuje. Já vždy s trochou nadsázky říkám tak bůh vynahrazuje svým milým Čechům neúspěchy v tržní ekonomice," dodává Čech.

V Chomutově se můžete těšit na Uršulu Klukovou, F.R.Čecha, Milana Davida, Jaroslava Sypala, Petra Martináka, Evžena Hájka, Pavla Novotného, Marthu Olšrovou, Terezu Šefrnovou či Bedřicha Maruštíka.

Lístky na páteční představení lze zakoupit v chomutovském informačním centru. Do pátku stojí lístky 249 korun na místě za ně pak zaplatíte 299 korun.