Etnofest Kadaň

Přijďte se podívat na etno a world music ETNOFEST KADAŇ do Františkánského kláštera v Kadani 30. června od 18:00 hodin. Předprodej vstupenek je v infocentru na Mírovém náměstí v Kadani. Vstupné je 100,- Kč v předprodeji a 150,- Kč na místě.

Program je zajímavý, bude probíhat na dvou pódiích - velkém, kde budou hlavní kapely, a malém, kde budou komornější muzikanti. Odpadne tak dlouhé čekání na výměnu skupin na jevišti a zvučení.

Amit Chatterjee Aliance (USA/CZ) - Amit Chatterjee je světově uznávaný hudebník − kytarista, sitarista,
skladatel a zpěvák, který účinkuje a nahrává s předními renomovanýmiumělci oblasti jazzu a wordmusic.


KOA (CZ) - Koa se vydala směrem k propojování mnoha kulturních vlivů a žánrů.
Vznikly desky "Barvy všecky" (Indies Records 2001), která je oceněna
Akademií populární hudby hudební cenou Anděl v kategorii folk a dále
získává Zlatou desku.


Ahmed má hlad (CZ) - Osmihlavý soubor panslavistů Ahmed má hlad hraje lidovou hudbu z
Balkánu, Polska, Ukrajiny a Ruska.

Ján Ačo Slepčík (CZ) - S jazzmanem Jiřím Stivínem složil a nahrál
hudbu k filmu Tulák, několikrát účinkoval i v rozhlase a v televizi.
Vyjel na koncerty do Innsbrucku, Vídně a na festival Fenetre sur
Prague v Paříži.

L.A.R.S. (SRN) - Umělecký všeuměl, který se věnuje sochaření, malbě a samozřejmě i
muzice. Na festivalu představí svůj meditativní klavír.

Festivalový koncert dechové hudby

V kadaňském chrámu zahrají drážďanské dechy Kadaň - Barokně přestavěný gotický kostel Povýšení svatého Kříže v Kadani rozezní v neděli 1.7. dechové nástroje drážďanského souboru Kapellquintett, který zde vystoupí v rámci mezinárodního Festivalu uprostřed Evropy.

Dechové kvinteto založili v roce 2000 mladí členové renomovaného orchestru Sächsische Staatskapelle Dresden, aby kromě hry v orchestru pokračovali v dlouhé tradici dechových kvintetů Staatskapelle. Klasické obsazení dechového kvinteta je doplněno i o takzvané vedlejší nástroje jako je pikola, anglický roh a basklarinet, což dodává zvukovému spektru souboru nové a přitažlivé barvy.
Na programu kadaňského koncertu je hudba Beethovenova českého přítele a později ředitele pařížské konzervatoře Antonína Rejchy, nacisty umučeného brněnského židovského skladatele Pavla Haase, německého raného romantika Franze Danziho a s pomocí klarinetisty Jana Seiferta zazní také velkolepý sextet Mládí od originálního slezského modernisty Leoše Janáčka.

Neobyčejný koncert špičkových hudebníků začne v kostele na kadaňském Mírovém náměstí v 19 hodin, vstupné je 100 korun. Kompletní program festivalu je na www.festival-mitte-europa.com.



Chomutovský industriální festival

 

V pátek 29. června v chomutovském kině Evropa proběhne Industriální festival. Vše vypukne v 19 hodin večer. Festival bude v hudebním stylu z továrny v provedení kvalitních formátů z Ameriky, Slovenska i z české republiky. Vystoupí zde kapely jako Schloss, M.A.C. of Mad, Kotel # 26, Tábor Radosti, Napalmed a další. Navštěvníci mohou vstupenky zakoupit na místě za 50 korun.

Den otevřených dveří spojený s dětskými hrami

V sobotu 30. června od 9 hodin ráno proběhne v jirkovské zbrojnici den otevřených dveří. Tento zábavný den nejen pro děti pořádá sbor dobrovolných hasičů města Jirkova. Od rána tam budou probíhat soutěže pro děti. Návštěvníci také mohou zhlédnout ukázku hasičské techniky, hašení požáru automobilu, zásah u dopravní nehody, práci policistů i práci bezpečnostní agentury a další a další zajímavé akce.


Bolebořské léto 2007

Bolebořské léto je název již tradiční letní akce, která se chystá už na tento víkend v horské obci. Víkend plný hudby a dobrého jídla zahajuje v pátek v 16 hodin reprodukovaná hudba. Po ní již nastoupí různé country a folkové kapely.
Bolebořské léto je předzvěstí bolebořského sochařského sympozia, které začne příští týden ve středu.
Program bude v pátek i v sobotu končit až po půlnoci a návštěvníci se mohou těšit na vystoupení kapel Průvan, Veget či Semtex.


Program vKludského vile

V pátek 29. června je vzahradě Kludského vily vJirkově připraven program pro děti plný divadla aher. Celodenní program začíná v9,00 hodin, vjednu odpoledne mohou děti vidět pohádku Rytířské povídání oprinci Bajajovi ave čtyři odpoledne program Cirkus bude… možná. Děti čeká škola žonglování akejklování atáborákem sopékáním buřtů.