Trio sólistů - houslisty P. Wallingera, violisty K. Ploceka a violoncellisty J. Škrdlíka, získalo řadu ocenění u nás i v zahraničí a v Jirkově bylo očekáváno řadou svých příznivců.


Jirkovská základní umělecká škola, v jejíchž prostorách se koncerty celá léta konají, organizuje program na letošní již 34. sezónu pod vedením ředitelky Mileny Sailerové a učitelky ZUŠ Hany Malé.


„Máme pravidelně na každém koncertě kolem šedesáti posluchačů. Často k nám přijíždějí na kvalitní program lidé z celého regionu, například z Klášterce, z Loun nebo z Ústí nad Labem. Jistý podíl na tom má i nízké vstupné, pro dospělé 60 Kč, děti a důchodci platí pouze 30 Kč. Snažíme se zvát na každý program koncertu, který se koná přibližně jednou do měsíce stále nové interprety. Přesto se v letošní sezóně pro velký úspěch opět setkáme s vynikající klavíristkou Irinou Kondratěnko,“ sdělila Milena Sailerová.


Z očekávaných hostů, kteří do Jirkova přijedou koncertovat, to bude například „Colour Bass Duo“ / baskytarista Jiří Porubiak z Ostravy, s klavírním doprovodem Lukáše Michela přijedou už v listopadu / nebo mezisopranistka Andrea Kalivodová, která v prostorách jirkovské ZUŠ zazpívá v lednu.
Ani blízká ZUŠ T.G. Masaryka v Chomutově nezůstává potichu, bez profesionálních umělců. Ve čtvrtek uspořádala slavnostní koncert České filharmonie se sólistou na hoboj Janem Adamusem.