Pondělí 8. října - 19 hodin - Němý Bobeš - hraje divadlo Járy Cimrmana. Vstupné 260 korun.

Němý Bobeš je divadelní hra z repertoáru Divadla Járy Cimrmana. Autory jsou Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak, jako spoluautor je uváděn rovněž velký český vynálezce, filosof a dramatik Jára Cimrman. Hra měla premiéru 24.listopadu 1971 v Malostranské besedě v Praze. Do roku 1986 se uskutečnilo celkem 475 repríz. Úryvky ze hry byly použity ve filmu Nejistá sezóna.

 

Středa 10. října - 19 hodin - KORNELOVY VDOVY divadelní představení vrámci předplatného. Vstupné 190 korun.

V černé komedii hrají hlavní roli čtyři ženy, čtyři vdovy po zemřelém Kornelovi, slavném herci. A to jsou ony - Mamička - zbožně uctívající svého úžasného synáčka, manželka - herečka rozvedená se slavným manželem, milenka - jediná skutečně truchlící, a služka Róza. Návštěvníci turnovského divadla se mají nač těšit, protože komedie s téměř detektivní zápletkou o pozůstalých ženách, které postupně odkrývají tajemství zemřelého, bude plná překvapivých zvratů. Ženy ve svém zemřelém objevují muže, kterého tak důvěrně znaly, a milovaly zcela jiného, neznámého a leckdy dojdou až k tomu, že se jednalo o úplně cizího člověka.

Hrají: Miriam Kantorková, Milena Steinmasslová alternující s Janou Šulcovou, Michaela Dolinová a Radka Stupková

Pátek 12. října - 19 hodin - Kulisárna (v případě velkého zájmu divadlo) - MALÁ POCTA VELKÉ EDITH PIAF - Zpívá Radka Fišarová. Vstupné 180 korun.

Radka Fišarová, jazzové trio a akordeonista Adam Hanzl. Pořad osvědčených šlágrů Edith Piaf.

Úterý 16. října - 19 hodin - POCTA LUDWIGU VAN BEETHOVENOVI. Vstupné 100 a 230 korun.

Slavnostní zahajovací koncert 12. sezony cyklu „Chomutovské hudební večery“. Zazní koncerty pro klavír a orchestr vpodání pianisty Lukáše Vondráčka. Doprovází Festivalový orchestr Petra Macka, který řídí - Charles Olivieri Munroy.

Pátek 19. října - 19 hodin - Kulisárna (v případě velkého zájmu divadlo). SLET BUBENÍKŮ. Vstupné 200 korun. Čeští špičkoví hudebníci se potkají na jednom pódiu smuzikanty zAfriky, Ameriky, Asie i Austrálie.

Pavel Fajt - drums, dholl, electronic Miloš Vacík - congas, timbales, djembé, berimbau, caxixi, pandeiro, agogo-bells, repeniq , apito, brasilian and cuban percussions, voice. Alan Vitouš - Log drums, bougarabou,darbuka, djembe, kalimba Štěpán Smetáček – drums Mohamed Bangoura - percussions (Afrika - Austrálie)Ondřej Smeykal (didjeridoo) Yumiko (vocal - Japonsko) Ephraim Goldin percussions (Afrika – Kanada) Maaka McGregor Electronic, percussion (Nový Zéland).

Čtvrtek 25. října - 19 hodin - Tři na lavičce. Divadelní představení vrámci předplatného. Vstupné 190 korun.

Bručoun Silvestr a rezignovaný Luigi se chystají jako za klukovských let na velká dobrodružství. A pak se jednoho dne na scéně objeví bývalá učitelka, slečna Ambra.

Tak začíná hra, která je z autorovy tvorby snad nejtypičtější pro jeho umění dialogu a zaznamenala největší úspěch a širokou odezvu. Je v ní znepokojivé světlo velké mravní myšlenky. Aby se stárnoucí člověk dokázal udržet člověkem, je to těžká a vysilujicí vojna. V ní prakticky ztrácí zdraví, paměť a autoritu. Bojuje, aby si udržel místo na výsluní svých nejbližších, a když ne lásku, tak aspoň trochu pozornosti, porozumění a ohledů..... Přitom osamělost starých, jejich úzkosti a někdy i chudoba se týkají především generace nastupující, neboť takové stáří, jaké vytvářejí děti pro své rodiče dnes, čeká zítra i je.

Hrají : Květa Fialová, Petr Nárožný, Ladislav Trojan.