Hrob dračího císaře


Takový je podtitul třetího dílu výnosné série o oživlém zlu, se kterým se musí pořádně zatočit. Změna režiséra i hlavní hrdinky bude většině diváků asi celkem jedno. Důležité je, že zůstalo to hlavní – spousta akce, hrst humoru, trocha tajemna a špičkové počítačové efekty. Z Egypta se děj přesune do Číny a kdo má rád monstrózní výjevy, může se těšit na takzvanou terakotovou armádu, hliněné bojovníky z doby dva tisíce let staré.
Jeden z mála filmů, na který lze tento týden zajít beze strachu – Mumie: Hrob dračího císaře, dává kadaňské kino Hvězda od soboty 20. do pondělí 22. září. V sobotu hraje od 20.00, další dva dny také od 17.30.


Oskarový naftař


Kdo zběsilé akční filmy nemusí, možná ho naláká drama přelomu století, v období ropného boomu. Titul má názve Až na krev. Souboj dvou tvrdých mužů, z nichž jeden žije pro víru a druhý pro naftu a peníze, získal dokonce dva Oskary – za nejlepší kameru a pro herce v hlavní roli (Daniel Day-Lewis). Je však určen spíš pro ty, kteří napoprvé zaváhali – přeci jen kinopremiéra v České republice proběhla už v březnu.
Promítá kino Jirkov ve čtvrtek 18. září od 17.00 a 20.00 hodin.


Je pravda vážně někde venku?


Kdo má nad postelí plakát s agenty Mulderem s Scullyovou, ten už má na vstupenku do kina určitě ušetřeno. Tvůrci slavného televizního seriálu Axta X se totiž podruhé pokouší prorazit na filmových plátnech. A podle drtivé většiny ohlasů zůstává u snahy. Film Akta X: Chci uvěřit, si totiž ze seriálu nebere to nejlepší, tedy mystickou atmosféru, a trochu sklouzává do tuctové detektivky.
Kdo chce přesto vidět dvojici z FBI znovu v akci, může zajít buď do chomutovského kina Oka od pondělí 15. do středy 17. září vždy od 17. hodin, nebo do Kadaně od středy 17. do pátku 19. září vždy od 20.00 hodin.


Sex, drogy, rock´n´roll


To samé, co jsem napsal o nadšencích v případě seriálu Akta X, platí také pro film o hudební skupině Rolling Stones. Hudební dokument z koncertu legendární kapely je filmově zajímavá hlavně tím, že jí režíroval Martin Scorsese. Pro fanoušky Micka Jaggera a jeho parťáků povinnost, ostatní si asi počkají na lepší výběr.


Dává kino Oko od pátku 19. do neděle 21. září. V pátek od 17.00, v neděli od 19.00 a v sobotu v oba časy.


Pro děti (a rodiče)


Pro naše ratolesti věru velký výběr není. V Jirkově mají v sobotu další příležitost zhlédnout Letopisy Narnie: Princ Kaspian, nebo tradiční nedělní pohádku, tentokrát Macha a Šebestovou na prázdninách 2. Ani rodiče se zřejmě nebudou nudit v Kadani (čtvrtek a pátek) na animovaném Kung–fu Panda z dílny studia DreamWorks, které stvořilo například Shreka.