Jeviště s kapelami má být umístěno na pontonech přímo na hladině Ohře


Publikum bude moci sledovat dění na dvou jevištích. Jedno z nich, které má patřit hudebníkům, bude umístěno na pontonech přímo na hladině Ohře. Diváci na něj uvidí ze břehu. Přímo vedle nich na trávě bude ještě druhé jeviště s tanečníky.


Festival zaměřený na etnickou hudbu, zažili Kadaňští už loni.


„Konal se ve Františkánském klášteře a byla to taková všehochuť cikánské, židovské, balkánské a další hudby,“ uvedl Martin Šíl z pořádajícího Kulturního zařízení Kadaň. Jak dodal, tentokrát půjde ještě o větší akci, navíc tematicky zaměřenou.


Arabská noc


Páteční noc bude od 21 hodiny patřit hudbě, inspirované arabskou kulturou. Hrát bude kapela Desert Kültür a Sahara. Kromě hudebníků se představí také tanečníci skupiny Khar Ha-Draw s krátkým představením na motivy Příběhů tisíce a jedné noci.


Za Arabské noci budou ke koupi čaje v čajovně, zájemci si vychutnají vodní dýmku a arabské laskominy.


Irská noc se skutečnými Kelty


V sobotu bude festival od 21 hodin pokračovat Irskou nocí. „Keltskou“ muziku představí kapely Le hAnam a Happy To Meet. Tradiční irské tance předvede skupina Gall Tier.


Pořadatel slibuje také irskou whisky a snad i irské pivo. „Plánujeme navíc noční překvapení se skutečnými Kelty,“ naznačil Martin Šíl.


Po oba dva dny bude k dostání i klasické české občerstvení, jako je pivo, buřty a další dobroty.


Vstupenky na Etnofest Kadaň 2008 můžete získat v předprodeji v Informačním centru na Mírovém náměstí v Kadani. Telefon: 474 319 550. Permanentka na obě noci stojí 200 Kč . Na místě za vstupné zaplatíte 250 Kč.