Elektrický folklor

Vystoupení skupiny Čechomor v čele se zakládajícím členem Františkem Černým a houslistou Karlem Holasem začíná ve 20:00 hodin. Soubor se zaměřuje na interpretaci české, moravské, slezské a slovenské lidové písně a za dobu svého působení procestoval celou Evropu, Severní Ameriku, Rusko, Čínu, Mongolsko a Austrálii. Z původně akustického pojetí písní kapela přešla k elektrifikované podobě.

Padne rekord?

Už v pátek v 15:00 hodin se rodiny s dětmi ve Spořicích pokusí překonat rekord ve vypouštění balonků Ježíškovi. Sraz je u hasičské zbrojnice.

Společné trhy

Bohatý program s ukázkami řemesel, zvyků a obyčejů na české i saské straně Krušných hor čeká na návštěvníky historicky prvních společných dvoudenních trhů Vejprt a sousedního Bärensteinu. Uskuteční se na souměstí obou sídel. Začínají v sobotu  ve 14:00 hodin a pokračují v neděli ve stejném čase.  Představí se horníci z Jöhstadtu či žáci bärensteinské školy.

Koncerty a divadlo

Jirkovská základní umělecká škola hostí v sobotu od 18:00 hodin tradiční vánoční koncert místních pěveckých souborů. Třetí nedělí pokračují také adventní koncerty v kostele sv. Ignáce v Chomutově a kostele Stětí sv. Jana v Kadani.

Děti i dospělí se mohou těšit o víkendu také na divadelní představení. Představí se soubory divadla Hnedle Vedle, Divadla Ve Tři či klášterečtí ochotníci.

Podrobný přehled kulturních akcí na týden najdete ZDE.