Předchozí
1 z 7
Další

Liberecká vinotéka Dvoudecka

Není snad příjemnějšího místa v Liberci, kam si zajít na dobré víno do pěkného prostředí, než je Vinotéka Dvoudecka na Husově ulici v Liberci. Výborná vína od moravských vinařů, k tomu sýry, klobásy i jiné laskominy od farmářů i dobroty k vínům z exotičtějších zemí. Například za litr oblíbeného suchého ryzlinku vlašského z Rakvice zaplatíte 149 korun a můžete si ho domů odnést i stočené v lahvi. Velmi milí a ochotní majitelé vám nejenom poradí, ale hezky si s nimi i popovídáte. A pokud nepijete víno, nebojte, mají tady i regionální piva či cider v lahvi nebo nealko osvěžení. Užijte si příjemné posezení!

Tip: 1l Ryzlink vlašský z Rakvice za 149 korun

Za Deník doporučuje reportérka Blanka Freiwilligová.

Blanka FreiwilligováBlanka Freiwilligová, Liberecký deníkZdroj: Archiv autora

Pizzeria Pietro Tomasso na Malé Skále

Pizzeria Pietro Tomasso na Malé Skále.Pizzeria Pietro Tomasso na Malé Skále.Zdroj: Deník/Jan Sedlák

Vynikající pizzu si nemusíte dát jen ve velkých městech. Také z pizzerie Pietro Tomasso na Malé Skále. Vybrat nejlepší? Těžká volba, zkuste třeba pizzu Pietro Tomasso. Personál nabídne návštěvníkům bohatý výběr těstovin, salátů, a samozřejmě pizzu, kterou připravují podle vlastního originálního receptu. Ke kávě nebo jen tak k oslazení života pak nabízí mnoho druhů palačinek, zmrzlinových pohárů, domácí Tiramisu a sezonně také panna cotu s různými příchutěmi nebo pyré.

Pizzeria Pietro Tomasso na Malé Skále.Pizzeria Pietro Tomasso na Malé Skále.Zdroj: Deník/Jan SedlákPizzerie se nachází v nenápadném domku přímo u silnice I/10 spojující Krkonoše a Český ráj s Prahou. Zajímavostí je kovářský krámek v areálu pizzerie. Otvírací doba je během léta denně a zbytek roku dle počasí.

Tip: Pizza Pietro Tomasso za 135 korun

Za Deník doporučuje reportér Jan Sedlák.

Jan Sedlák.Jan Sedlák, Jablonecký deníkZdroj: Deník / Petr Zbranek

Indická restaurace Taj Mahal v Ústí nad Labem

Indická restaurace Taj Mahal, Ústí nad Labem, Hradiště 96/6Indická restaurace Taj Mahal, Ústí nad Labem, Hradiště 96/6Zdroj: Deník/Janni Vorlíček

Jídla z indické pece dokazují, že asijská jídla jsou skvělá, i když nepocházejí z Číny nebo Thajska. Restaurace je dle hodnocení jedna z nejlepších v Ústí nad Labem. Restaurace získala prestižní 1. místo v r. 2005 a opět 1. místo v r. 2008 v kategorii Nejlepší kuchař na Gastrofestech.

Tip: Tandoori Mix grill (kuřecí maso, jehněčí maso, krevety) + příloha od 365 korun

Za Deník doporučuje reportér Janni Vorlíček.

Janni VorlíčekJanni Vorlíček, Ústecký deníkZdroj: Deník/Karel Pech

Bilbo Šmak v Mostě

Bilbo Šmak v MostěBilbo Šmak v MostěZdroj: Deník/Martin Vokurka

Tohle jídlo tradiční české kuchyně vás nasytí a zahřeje na půl dne. Vzpomínka na časy, kdy se tolik neřešila sůl a kalorie. Lepší než rohlík s vlašákem.

Tip: Velký křupavý bramborák za 45 korun, hustá dršťková polévka za 39 korun

Bilbo Šmak v MostěBilbo Šmak v MostěZdroj: Deník/Martin Vokurka

Za Deník doporučuje reportér Martin Vokurka.

Martin Vokurka, Mostecký deníkMartin Vokurka, Mostecký deníkZdroj: Deník

Bistro Les v Děčíně

Na veganské i bezlepkové pokrmy se zaměřuje v Děčíně bistro Les na Tyršově ulici. Nabízí klasická česká bezmasá jídla jako jsou třeba halušky, ale i pokrmy světové kuchyně.

Tip: Domácí pirohy s bramborovou náplní a pečenou cibulí, máta s citrónovou šťávou za 120 korun

Za Deník doporučuje reportér Alexandr Vanžura.

Alexandr Vanžura, Děčínský deníkAlexandr Vanžura, Děčínský deníkZdroj: Deník

Hospůdka Pod Lampou v Teplicích

Dobře načepované, s krásnou bílou pěnou, půllitr s ouškem. Takové plzeňské pivo si vychutnáte v Teplicích na okraji šanovského parku. V malé rodinné hospůdce Pod Lampou. Navíc návštěvu můžete spojit s procházkou po parku. Posedět na terase nebo na lavičkách v blízkosti. "Dvanáctistupňová Plzeň tu u nás válcuje desítku Gambrinus, kterou máme také k dispozici," říká provozovatel restaurace Vlastimil Kratochvíl.

Trubky od sudů k výčepu prochází pravidelnou péčí, včetně řádného pročištění. Hospoda se svou polohou na okraji parku nabízí pro různé akce. I doprovodné hudební, které se tu občas konají. V komornějším stylu tu například vystupoval teplický hudebník Justin Lavash. "Plzeňské pivo mi během hodinového hraní bodlo. Další jsem si dal po skončení koncertu. Příjemná obsluha a také prostředí," pochvaloval si.

Plzeň tu mají za 51 korun. Taková byla aktuální cena v červnu. Podle provozovatele ale není vzhledem k současnému vývoji cen v ekonomickém světě vyloučeno, že by se mohla ještě do konce roku změnit. "Snažíme se to udržet, jak se dá. Jde nám především o zákazníky. Pokud je ale nutné zdražit, neb jsou navýšené i vstupy, nedá se nic bohužel dělat," říká provozovatel restaurace.

Tip: Pivo Pilsner Urquell za 51 korun

Za Deník doporučuje reportér Petr Málek.

Petr Málek, Teplický deníkPetr Málek, Teplický deníkZdroj: Deník

Restaurace Černý kůň v Lounech

Restaurace Černý kůň Louny. Hovězí Guinness guláš s červenou cibulkou, čerstvý chléb.Restaurace Černý kůň Louny. Hovězí Guinness guláš s červenou cibulkou, čerstvý chléb.Zdroj: Deník/Petr Kinšt

Když se před 24 lety otvírala v Lounech restaurace hotelu Černý kůň v irském stylu, nemohlo chybět pivo Guinness. A to je nedílnou součástí výborného guláše, který se v podniku od té doby vaří podle receptu maminky tehdejšího dodavatele piva.

Restaurace Černý kůň Louny. Hovězí Guinness guláš s červenou cibulkou, čerstvý chléb.Zdroj: Deník/Petr KinštGuláš servírovaný s opraženou a čerstvou červenou cibulkou zaujme měkkým masem, je znát, že kousky falešné svíčkové jsou jeden den naložené a jeden den se vaří. Velmi lehce nahořklou a zajímavou chuť guláši dodává černé pivo, které kuchař přidává před koncem vaření. Nechybí různé koření, jaké, je samozřejmě jeho tajemství.

Zapomeňte na knedlíky a příbor. Tenhle poctivý a hustý guláš se jí lžící a s chlebem.

Tip: Hovězí Guinness guláš s červenou cibulkou a čerstvý chléb za 159 korun

Za Deník doporučuje reportér Petr Kinšt.

Petr Kinšt, Žatecký a lounský deníkPetr Kinšt, Žatecký a lounský deníkZdroj: Deník