V pátek 2. prosince budou svěřenci Vladimíra Růžičky bojovat s královéhradeckým Mountfieldem o udržení aktuální sedmé pozice a přiblížení šesté Spartě, na niž ztrácí v tuto chvíli čtyři body. Duel s pátými Východočechy, kteří odehráli o dva zápasy více, začne netradičně už v 17 hodin a 20 minut. Utkání vysílá Česká televize.

BYLA BY TO PÁTÁ DOMÁCÍ VÝHRA PIRÁTŮ BEZ PŘERUŠENÍ

Poslední dva soupeři chomutovských hokejistů Brno i Liberec se pohybují v horních patrech tabulky a Piráti jim i přes velmi dobré výkony nevstřelili žádný gól. To bude chtít družina trenérské trojice Růžička-Šťastný-Martínek v domácím prostředí změnit. Kdo na utkání do SD ARÉNY dorazí, jistě nebude litovat. Vždyť všichni příznivci Pirátů se už čtyřikrát za sebou po závěrečné siréně radovali. Se Spartou, s Třincem, s Olomoucí i s Mladou Boleslaví to sice byly nervy, ale všechny zápasy měly šťastný konec, přestože s Oceláři a Hanáky prohrávali Chomutovští po dvou třetinách o dva góly.

Soubor kapitána Michala Vondrky tak má ve svém hájemství na co navazovat.. Loni byl Mountfield jediným týmem z celé soutěže, který Piráti čtyřikrát porazili a ztratili jen dva body. První letošní vzájemný zápas sice Východočeši ukořistili na svém ledě poměrem 3:2, ale rozhodčí Pirátům neuznali dva góly.

PŘIPÍŠE SE JAROSLAV MRÁZEK OPĚT ASISTENCI?

Mezi tuzemskou elitou už má na kontě přes tři stovky startů a zažil zatím všechny chomutovského extraligové sezóny v novodobé historii. V každé z nich naskočil obránce Jaroslav Mrázek alespoň do několika zápasů a letos se v sestavě objevuje pravidelně. V ofenzivě nepatří třicetiletý bek mezi časté sběratele kanadských bodíků, přesto právě proti Hradci Králové v posledních dvou vzájemných bitvách zaznamenal vždy jednu asistenci.

Nikdo jiný z aktuálního kádru Pirátů Chomutov to nedokázal. Momentálně zraněný Vladimír Růžička mladší sice bodoval ve čtyřech z pěti posledních duelů s Východočechy, ale v závěru loňské základní části vyšel v Hradci Králové v souboji s Mountfieldem naprázdno.

Napsal Libor Kult, upraveno redakcí.