Podle všeho poslední rok tříletého kontraktu nedodrží. 35letý lídr předal svou záležitost svazové smírčí komisi. „Je to hodně zásadní, ale teď s tím nemohu nic moc dělat, musím počkat, až jak se to vyřeší. Kdyby Michal odešel, byla by to pochopitelně ztráta,“ řekl pro web isport.cz trenér a sportovní manažer chomutovského klubu Vladimír Růžička.

Piráti Chomutov opět obuli brusle
Piráti Chomutov už trénují na ledě. V pátek doma hrají první přátelák

„Majitelé a vedení klubu jsou si vědomi problému, který vznikl. Michal Vondrka poslal výpověď ze smlouvy, ale klub má na tento krok i celý případ odlišný pohled a zatím nechce jakkoliv předjímat rozhodnutí nezávislé smírčí komise, jejíž verdikt bude respektovat. Klub má zájem, aby Michal Vondrka i nadále v týmu pokračoval a dodržel poslední rok tříleté smlouvy. Nejen proto majitelé intenzivně pracují na vyřešení této choulostivé a nepříjemné situace tak, aby klub v co nejkratší době uhradil všechny závazky a hráči i trenéři měli klid na přípravu před novým ročníkem extraligy,“ uvedl semifinalista posledního play off v prohlášení.

Karel Adamík
Piráti mají nového šéfa, generálním ředitelem klubu se stává Karel Adamík

Vondrka prožil v Chomutově skvělou sezonu a dokonce získal ocenění Hokejista sezony. Nyní se ale s Piráty dohaduje o nevyplaceném platu za tři měsíce.