Přinese jen nový impuls nebo úplně převrátí přípravu hráčů? Od každého něco. Josef Turek, nový trenér chomutovských Pirátů, chystá tým na první zápas. A všichni čekají, jak si mužstvo pod jeho taktovkou povede.

Hned po nástupu do funkce hlavního kouče ohlásil, že do týmu příliš zasahovat nechce. Ale na druhou stranu, že má v plánu přinést nové prvky do tréninku. S trochou tajemna, prozradit je totiž nechtěl.

Třeba včerejší trénink byl o poznání kratší než za Čelanského, a to o dobrou hodinku. Hráči jsou možná z tréninku dřív doma, ale mají toho v nohách dost. „Zaměřuje se hodně na práci dopředu," prozradil o preferencích nového trenéra útočník Pirátů Jozef Balej. „U tabule se moc nezdržuje. Jedno cvičení a hned jedeme. Tím je trénink o něco kratší." „Tréninky jsou velice svižné," přitakává obránce Jiří Kučný. „Trénovalo se ve vysokém tempu," svěřil se na klubovém webu.

Pomůže to? „Bylo to pár tréninků, těžko soudit," krčí rameny Balej. „Uvidíme, jaké to bude v zápasech."

Klub si od kouče slibuje, že z týmu konečně vykřeše to, co sestava plná zvučných jmen měla předvádět od začátku sezony. Góly, body a vítězství. Piráti dokonce neváhali zaplatit za dvaačtyřicetiletého kouče odstupné, měl totiž platnou smlouvu ve Slovanu Bratislava. „Ti, co byli volní na trhu, nám nevyhovovali," podotýká k tomu David Dinda, mluvčí klubu. Podle něj má Josef Turek image energického člověka, trenéra do nepohody. „A takového muže na střídačce potřebujeme," dodal Dinda.

Ano, člověka do nepohody Piráti potřebují. Protože v pohodě nemohou být ani trochu. Mají za sebou osmnáct zápasů, z nichž vyhráli jen tři. V tabulce jsou poslední a část fanoušků už je pořádně naštvaná. Změní to dnešní výsledek na Slavii? Nebo v pátek s Vítkovicemi? Nebo… Hlavně už aby to bylo!

Rozhovor s novým trenérem čtěte ZDE.