Třetí zápas skončil v Kadani 1:2 a čtvrtý 3:4. Tím pro Trhače letošní sezona skončila a dál postupuje Slovan Ústí nad Labem, který se tak stal posledním čtvrtfinalistou letošního play-off WSM Ligy.

Mečbol

V úvodu čtvrtého zápasu který znamenal pro Slovan první mečbol byli ve středu aktivnější domácí, přesto se z první branky radovali hosté. Po čtyřech minutách hry našel Tenkrát volného Jana Pohla, který prostřelil domácího brankáře Tadeáše Dvořáka. Domácí Kadaň ale odpověděla rychle. Martin Šťovíček vybojoval nahozený kotouč od Kolaříka a dostal ho za záda hostujícího gólmana Soukupa.
Slovan postupně přibíral iniciativu a několikrát ohrozili domácí svatyni. Přesto šla do vedení Kadaň, když střelou od modré se štěstím propálil Soukupa. Ani jeden tým pak nevyužil početní výhodu a tak se skóre měnilo až v polovině zápasu, když byl vyloučen Kverka. Po vhazování vybojoval puk na modré čáře Novák a vyslal do samostatného úniku Dareka Hejcmana, který střelou mezi beton a vyrážečku zvýšil náskok domácích na rozdíl dvou branek.
Kadaň se však dlouho neradovala. Po necelé minutě hry snížil Petr Tenkrát a ve 36. minutě hosté vyrovnali zásluhou Jaroslava Roubíka. Hosté byli i nadále aktivnější a Kadaň se držela jen díky výkonu gólmana Dvořáka. Třetí třetina začala oboustranně opatrně. Žádný tým nechtěl udělat chybu. Kadaň brzdila častá vyloučení, ale Slovan je nedokázal využít. Po jedné z chyb domácích se přece jen hosté prosadili, když po vhazování zůstal mezi kruhy volný Jan Kloz a přesnou střelou k tyči nedal domácímu brankáři šanci. Zvrátit nepříznivý stav pro domácí nepomohla ani závěrečná power play. Slovan Ústí nad Labem tak vyhrál celou sérii 3:1.
Konečný výsledek čtvrtého utkání předkola play off:
SK Kadaň – HC Slovan Ústí n/L 3:4

Ohlasy po utkání

Jaroslav Beck trenér SK Kadaň: Byl to neskutečně zajímavý zápas, měli jsme ho v našich rukách. V půlce zápasu to vypadalo nadějně, zdálo se, že to máme v moci, ale přišel úplně nepochopitelný útočný faul. Tyto hloupé fauly nás provázely skoro celou sérii. Je to někdy ze zbrklosti. Pak jsme ve třetí třetině vyrobili neskutečnou chybu, celá lajna na buly. A přesně takovou chybu jsme udělali i včera, také v Ústí a zkomplikovali jsme si vyhraný zápas.
Ústí jsme byli důstojným soupeřem všechny ty dny, mimo prvního utkání, kde jsme hráli se zbytečným respektem. Myslím si, že sérii jsme odehráli se ctí, i v celém dnešním utkání se bylo na co dívat. Soupeři gratulujeme k postupu. Chtěl bych poděkovat všem, kteří vytvořili podmínky, abychom tuto sezónu mohli úspěšně absolvovat a místnímu fanklubu, který se v závěru sezony postaral o důstojné prostředí. Vytvořili velice dobrou kulisu a snažili se být důstojným protivníkem, stejně jako my na ledě, ústeckým fans. Za to je jim potřeba poděkovat.".
Tomáš Mareš trenér HC Slovan Ústí nad Labem: Věděli jsme, že poslední krok bývá nejtěžší, to se potvrdilo. Měli jsme trošku více štěstíčka, to k tomu patří. Musím vyzdvihnout výkon domácích, kteří hráli výborně oba domácí zápasy. Ale my jsme byli o ten gól vždycky lepší. Už se těšíme na Kladno.
Branky a nahrávky: 6. Šťovíček (Deveri, Kolařík), 10. Vrána (Hlava, Kadlec), 31. Hejcman (Novák, Hlava) – 4. Pohl (Tenkrát), 31. Tenkrát (Brož, Kuchler), 36. Roubík (Skočovský, Melka), 55. Kloz (Tůma, Roubík).
Rozhodčí: Radek Wagner, Schmejkal – Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.
Diváci: 750. Střely na branku: 29:31 (13:14, 9:11, 7:6). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
SK Kadaň: T. Dvořák – Trefný, D. Novák, R. Černý, Drobný, Weinhold, L. Blaha, V. Kolařík, Meliško – Chrpa, Kverka, R. Veselý – Hlava, Hejcman, M. Kadlec – D. Vaněk, L. Vrána, Sloboda – Deveri, Macháček, Šťovíček. Trenéři: Jaroslav Beck, Josef Dušek.
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Bernad, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, do 20. Chalupa, Skočovský – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Kuchler, Pohl – Gengel, Melka, D. Merta – od 41. Křivohlávek. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.