Během čtvrtfinále první ligy se malý, ale nesmlouvaný bek vrátil na ústecký led znovu. Vřelého přivítání ani respektu se ale nedočkal. Toman totiž dorazil v dresu Chomutova – úhlavního nepřítele. A když seděl na trestné lavici, tak to taky od „fanoušků" pěkně schytal. Někteří vtrhli až přímo ke skleněnému boxu a odtud Tomanovi pořádně od plic zanadávali.

„Jo, sympaticky mě zdravili," byl pětatřicetiletý veterán nad věcí. „Třeba si dali o pivo míň, tak byli nervózní," vtipkoval. „Tak to je. Vždycky se někdo takový najde. Jsem pro ně soupeř, to není nic ve zlém. Mně to vůbec nevadí," smál se Toman, který na ústeckou etapu své kariéry nikdy nezapomene. „Ústí jsem měl vždycky rád, ale už žádnou nostalgii necítím, přece jen je to pomalu dvacet let."

Loni vybojoval extraligu s Boleslaví, teď se rve o postup s Chomutovem, kam ho nedávno přetáhl Vladimír Růžička. „Už mi není dvacet a ve svém věku potřebuju nějaký stimul, aby to mělo význam. Radši budu hrát v první lize o postup než v extralize o padáka."