Ústečtí hokejisté cestovali na půdu soupeře s cílem odčinit sobotní porážku na Kladně (1:3), naopak Kadaň chtěla navázat na poslední dvě výhry.

V 15. minutě začal plány Ústeckých naplňovat Rod, který se prosadil v přesilové hře po vyloučení domácího Kadlece. Srovnáno mohlo být o chvíli později, Szathmáry ujel hostující obraně a byl faulován. Nařízené trestné střílení ale neproměnil.
Přesto měli hráči Kadaně po chvíli důvod k radosti. Pouhých 69 vteřin před první sirénou překonal Volkeho Hejcman a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Vstup do druhé periody vyšel mnohem lépe domácím. Ti se nejprve v čase 24:08 dostali poprvé do vedení zásluhou Kadlece a o dvě a půl minuty později je poslal využitou přesilovkou do trháku Šagát. A mohlo být i lépe, přesně v polovině střetnutí totiž ujel ústecké obraně Ton a jeho rána skončila na tyčce!

Branková konstrukce ale zvonila ve druhé třetině ještě dvakrát, nejprve po ráně domácího Stehlíka a poté i na druhé straně po velké šanci Budínského. Ten se stal na začátku třetí části zlým mužem zápasu a po tvrdém faulu na Nováka musel jít předčasně pod sprchy. Utkání skončilo i pro Jakuba Nováka, který odstoupil se zraněním hlavy a krční páteře. Dlouhou pětiminutovou přesilovku ještě umocněnou vyloučením Holomka domácí sice nevyužili, ale střetnutí už dovedli do vítězného konce.

SK Kadaň – Slovan Ústí nad Labem 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Hejcman (Chlouba), 25. Kadlec (Kůs), 27. Šagát (Mazanec, Trefný) – 15. Rod (Kolafa). Rozhodčí: Svoboda – Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:7, navíc Budínský (ÚL) 5+OT. Využití: 1:1.
Kadaň: Hanuljak – Stehlík, Opalek, Pavlas, Bartejs, Szathmáry, Trefný, Mazanec – Chlouba, Hejcman, Ton – Račuk, Kůs, Hlava – Kadlec, Sikora, Šagát – Lehnert, L. Novák, J. Novák. Trenér: Beck.
Ústí nad Labem: Volke – Kolafa, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, K. Černý, Pohl, Zdvořáček – Merta, Roubík, Rod – D. Tůma, J. Kloz, Pořický – Budínský, M. Hanzl, Kuchynka – Baránek, Kopta, Gengel. Trenér: Mach.