„První dvě třetiny byly od nás mdlé. Hráli jsme proti silnému soupeři, který věděl, co chce hrát. My jsme byli v koncovce vyčichnutí," zhodnotil výkon domácích hokejistů po prvních čtyřiceti minutách trenér Sportovního klubu Jaroslav Beck.
Rozhodující okamžiky prvních dvou třetin se odehrály od 36. minuty, kdy byl vyloučen Charousek za hákování. V oslabení se do největší příležitosti dostali Kadaňští, Lukáš však vychytal únik Račuka. Vzápětí po návratu kadaňského obránce na led byl vyloučen Nicolas Hlava, a to se už gólově, i když se štěstím, prosadili hosté. Vlachovu střelu z první Lukáš Dvořák vyrazil, na následnou tečovanou střelu Černocha však už nedosáhl (0:1).

„Nemohli jsme takhle pokračovat, protože bychom výborně bránící a bruslící Benátky nezvládli. Po druhé třetině jsme si něco řekli a je dobře, že to začalo fungovat. Zjednodušili jsme hru víc do koncovky, víc jsme se tlačili do brány a zlepšili pohyb," řekl k pokynům v kabině Jaroslav Beck.

A fungovalo to hned od začátku závěrečné části hry. Už v 41. minutě se dostal do samostatného úniku Marek Račuk a po blafáku uklidil kotouč do prázdné brány (1:1). To uběhlo jenom 49 sekund třetí třetiny. O tři minuty a tři vteřiny ten samý hráč už poslal Kadaňské poprvé v zápase do vedení. Při vyloučení Čakajíka našel Roman Chlouba křížnou přihrávkou volného Račuka a vysoký útočník uklidil puk do odkryté branky. Lukáš byl bez šance (2:1).

„Při prvním gólu si hosté špatně nahráli, já jsem to vystihl, jel jsem sám na branku. Zkusil jsem blafák a vyšlo to. Druhý gól byl z přesilové hry. S Chloubou to máme docela nacvičené. Dal mi to křížem a já střílel do prázdné brány," popsal důležité první góly Sportovního klubu Marek Račuk.

Domácí tým nadále pokračoval v aktivní hře a vyplatilo se. V polovině třetí třetiny se střelecký pokus Šimona Szathmáryho odrazil k Nicolasu Hlavovi, jenž stál před odkrytou brankou (3:1). Poslední gól zápasu padl v 54. minutě. Kombinace Romana Chlouby s Markem Račukem skončila zakončením do Jana Lukáše, brankář Benátek vyrazil kotouč ale jenom před sebe, kde byl jako první Jaroslav Kůs (4:1).

„Rozhodli naše neproměněné vyložené šance a individuální chyby, které soupeř potrestal," zhodnotil krátce utkání bývalý trenér Kadaně, aktuálně stojící na střídačce Benátek, Jiří Čelanský.

SK KADAŇ – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 41. Račuk, 44. Račuk (Chlouba, Kůs), 50. Hlava (Kverka, Szathmáry), 54. Kůs (Račuk, Chlouba) – 38. Černoch (Volf, Víšek). Rozhodčí: Sýkora – Jílek, Šperl. Vyloučení: 9:9, navíc Čakajík (Benátky) 10 minut. Využití: 1:1. Střely na branku: 34:23. Diváci: 519.

SK Kadaň: Dvořák – Drobný, Mrázek, Charousek, Szathmáry, Černý, Rohan, Cestr – Račuk, Kůs, Chlouba – Chrpa, Kverka, Hlava – Vaněk, Vrána, Šťovíček – Wágner, P. Macháček, Doležal – Huňady.

HC Benátky nad Jizerou: Lukáš – Čermák, Kurka, Havlín, Čakajík, Kalina, Pabiška, Jandejsek – Víšek, Volf, Dlouhý – Špaček, Jonák, Ordoš – Vlach, Lakatoš, Černoch – Paločko, Král, Huňa – Matějček.