Bitva s obhájci jarního prvenství v Tipsport extralize slibuje atraktivní podívanou soupeřů z horní poloviny tabulky. V posledním domácím měření sil s úřadujícími mistry Piráti ve třetím dějství srovnali a uspěli v nájezdech, po střetnutí pod Ještědem liberecký kouč Filip Pešán prohlásil, že Chomutov byl dvě třetiny lepší. Bohužel chybělo gólové vyjádření tohoto faktu. 

Vladimír Růžička hlásí návrat, na Liberec se mu docela daří

Od 15. listopadu se jeho jméno v sestavách Pirátů pro zápasy nejvyšší soutěže neobjevuje, což se nyní mění. Vladimír Růžička překonal zdravotní lapálie v dolní polovině těla a znovu se zapojí do extraligového kolotoče. Před nucenou pauzu ani jednou nechyběl, během dvaceti startů nastřádal šest přesných zásahů a jedenáct asistencí. Letošní obnovenou domácí premiéru absolvuje sedmadvacetiletý útočník v souboji s Libercem, proti němuž se mu první vzájemný duel této sezóny v SD ARÉNĚ povedl. Technicky vybavený centr 18. září nejprve otevřel skóre utkání, aby ho na konci rozhodl v samostatných nájezdech. Dva góly v aktuálním ročníku vstřelil už jen doma Zlínu. Podíváme-li se i do loňské sezóny, zjistíme, že Vladimír Růžička bodoval celkem ve čtyřech z posledních pěti duelů proti Liberci, do kterých zasáhl. V jarním čtvrtfinále se do statistik nezapsal jen v bitvě číslo dva. V prvním a čtvrtém klání série zaznamenal asistenci, ve třetím střetnutí byl jediným střelcem Pirátů.

Adam Raška si poprvé po přestupu z Brna zahraje doma

Ještě 30. listopadu pomohl dvěma góly a asistencí Třebíči k výhře nad Českými Budějovicemi a 10. prosince asistoval u vítězství Horácké Slavia nad pražskou jmenovkyní. Do té doby stihl i pět extraligových startů za Kometu Brno. Během druhé reprezentační přestávky sezóny však Adam Raška přestoupil do Chomutova výměnou za práva na Tomáše Bartejse. Dvaadvacetiletý rodák z Nového Jičína, který v mládeži prošel i Vítkovicemi, není mezi tuzemskou elitou žádným vyjukaným zelenáčem, vždyť má na kontě už 69 startů, dva góly a čtyři asistence. Chomutovské angažmá začal prestižním velkým derby v Litvínově, vlastním fanouškům se na ledě SD ARÉNY představí poprvé právě v souboji s libereckými mistry. Pro pozorné fanoušky Pirátů není jméno Adama Rašky neznámé, v jarním předkole se totiž ve čtvrtém utkání série s Kometou postavil za stavu 3:3 k trestnému střílení. Neproměnil a chvíli poté vstřelil Roman Červenka postupový gól, jenž posunul Piráty do čtvrtfinále.

Napsal Libor Kult.