Jágrmánie, která propukla v extralize, pohltí i severní Čechy. Legendární hokejový útočník Jaromír Jágr míří do Chomutova, kde se kladenští Rytíři střetnou s Piráty. Celý region je na nohou. K očekávané bitvě dojde na severočeském ledě už tento pátek. Duel vypukne v 17.30.

Nováček extraligy bude čelit nejen fenomenálnímu Jágrovi, ale i Plekancovi, Tlustému, Kaberleovi a Židlickému, kteří společně vytvořili superpětku z NHL. „Na tu jejich hvězdnou lajnu se těším," usmál se chomutovský odchovanec Petr Jíra, který se s Jágrem už jednou utkal. „Před jedenácti lety jsem nastoupil za Litvínov v exhibici proti Jágr Teamu. Těším se, že si teď znovu zahraju proti klukům z NHL." Poraženeckou náladu útočník nemá. „Šance jsou otevřené. Bude vyprodáno a fanoušci nás poženou."

I Piráti mají ve svém středu zámořskou akvizici. Michael Frolík, kterému se přezdívá Baby Jágr, ovšem nesmí proti svému mateřskému klubu nastoupit. „Bylo by super být na ledě. Bohužel dohoda se musí respektovat," povzdechl si útočník Chicaga Blackhawks.

Na nevšední utkání se těší nejen chomutovští hráči, kteří ještě před pár měsíci objížděli prvoligové stadiony a o souboji se zámořskými borci největšího kalibru si mohli nechat jen zdát, ale i fanoušci. Zájem spatřit Jágra a spol. na vlastní oči je obrovský. Už týden dopředu a během jediného odpoledne byla pirátská aréna vyprodána. Vedení klubu se přesto podařilo uvolnit necelou stovku lístků, kterou dá do prodeje až v den utkání. „S agenturou BPA jsme se dohodli, že uvolníme do prodeje i spodní řady, které standardně nelze divácky obsadit," řekl obchodní a marketingový ředitel klubu David Dinda.

Zajímavý duel čeká v pátek i na hokejisty Litvínova, kteří zajíždí k podkrušnohorskému derby do Varů. „Vary jsou nepříjemný soupeř, ale nevyberete si. Chtěli bychom hrát stejný hokej jako na Slavii," připomněl nečekanou výhru 2:1 trenér Vladimír Jeřábek. Utkání 5. kola začíná v 18.00.