Premiérově se však představí vlastním fanouškům na ledě domovské SD ARÉNY, kde od 17 hodin a 30 minut změří síly s PSG Zlín. Valaši ztrácí na chomutovskou družinu z desátého místa osm bodů, takže o náboj má duel postaráno. Ozvláštní ho také oslavy osmdesátin nejvyšší soutěže.

KÄMPF I POLETÍN SKÓROVALI V OBOU DUELECH

Piráti a Zlín se proti sobě letos postavili už dvakrát a oba dosavadní souboje vyhrála chomutovská družina, která z nich vytěžila maximální počet šesti bodů, což je dvojnásobek ve srovnání s předchozím ročníkem nejvyšší soutěže. Družina trenérů Růžičky, Šťastného a Martínka vstřelila v aktuálním ročníku Valachům osm gólů, o které se podělilo pět střelců. V první klání na ledě SD ARÉNY se dvakrát prosadil momentálně nemocný Vladimír Růžička, dva přesné zásahy mají na kontě také Michal Poletín s Davidem Kämpfem. Oba letošní elitní extraligoví střelci se prosadili nejen doma, ale skórovali také ve Zlíně, kde Piráti vyhráli 2:1. Důrazný Michal Poletín se v obou střetnutích prosadil typicky zblízka a venku si v přesilovce připsal nakonec vítězný gól. Reprezentant David Kämpf byl v obou případech prvním střelcem Pirátů. Doma vyrovnával na konci čtvrté minuty na 1:1 po krásné individuální akci, ve Zlíně otevřel po pěkné kombinaci s Vondrkou skóre celého duelu už ve 49. vteřině. Zapíší se oba mezi střelce i ve třetí vzájemné bitvě?

PATRONI UTKÁNÍ KLÍMA A FRECER, PŘIPRAVEN I RETRO PROGRAM

Domácí nejvyšší soutěž slaví 80 let a její historickou součástí je také chomutovský hokej. Ten se mezi elitou momentálně pohybuje 19. sezónu. V padesátých a šedesátých letech hrál místní tým mezi klubovou smetánkou 13 ročníků nepřetržitě (1951-1964) a vybojoval i stříbro a bronz. Největší úspěch ze sezóny 1955/1956 zažil přímo na ledě Josef Klíma, který byl v té době v A-týmu druhým rokem a vydržel v něm až do sezóny 1968/1969. Pátý nejlepší střelec chomutovské historie (366 gólů) bude patronem utkání, jež spadá do oslav osmdesátin celé nejvyšší soutěže.

Tím druhým bude jeho kolega z útoku Miroslav Frecer, který za chomutovské áčko hrál v letech 1959 až 1965 a letos slaví osmdesátiny. Druhý z patronů tak produktivní nebyl, přesto i jeho 22 gólů neodmyslitelně patří ke klubové historii. Oba pánové budou během přestávek vzpomínat v rozhovorech na kostce na roky v nejvyšší soutěži a před utkáním převezmou pamětní dresy, neboť i Josef Klíma slaví v lednu narozeniny. Pro utkání je připraveno také několik retro prvků včetně kostky, hudby nebo „gólsongů".

Napsal Libor Kult.