Prohrávali 0:2, ale nakonec díky trefě posily z NHL útočníka Michaela Frolíka slavili vítězství v prodloužení. Extraligoví chomutovští hokejisté předvedli po týdnu další dokonalý obrat, Vítkovice porazili 3:2 a získali další dva body!

„Jsme strašně šťastní, že se nám povedlo vyrovnat před koncem a další bod jsme získali v prodloužení. Kluci nesložili zbraně, klobouk dolů před nimi, protože opravdu dřeli. A já si myslím, že jsme si tentokrát opravdu dva body zasloužili," řekl pro klubový web chomutovský asistent Mikuláš Antonik.

Nováček opět prokázal, že jeho družina Pirátů neskládá zbraně předčasně. V neděli večer si vynutila prodloužení v čase 59:51, kdy skvělého vítkovického brankáře Romana Málka překonal domácí centr Miroslav Zálešák.

„Štěstí jsme šli naproti, věřili, že pokud budeme dál tlačit, dočkáme se. Vyrovnání sice přišlo až těsně před koncem, ale za dva body jsme i tak rádi," přiznal 25letý chomutovský útočník Marek Sikora.

„Nehráli jsme špatně. Dostali jsme dva góly, prohrávali sice 0:2, ale nezmatkovali jsme. Řekli jsme si, že se budeme víc tlačit do brány a v tom závěru se to projevilo," dodal spokojený Antonik.

„Mužstvo, které dá ve třetí třetině dva góly a srovná, je v prodloužení na koni. To domácí potvrdili vstřelením vítězného gólu," řekl vítkovický kouč Mojmír Trličík.