V první třetině měl více ze hry domácí Chomutov a vypracoval si velmi záhy i výhodu dvojnásobné přesilovky; za 28 vteřin si ale větší šanci nevypracoval. Vedení se místo toho z první větší příležitosti ujali hosté. Ve 13. minutě v rychlém protiútoku Tvrdík převezl kotouč přes modrou čáru, udělal zasekávačku, přihrál do jízdy Ptáčkovi, který bez přípravy napálil kotouč za Řehořova záda.

Chomutov vyrovnal ve vlastním oslabení, když nejdříve s přehledem ubránil 100 sekund trvající oslabení ve třech proti pěti a poté dvě vteřiny před návratem druhého z hříšníků Malce na led vyvezl Divíšek kotouč a mladý obránce Šulák švihem spoza obránce vstřelil svůj premiérový gól v extralize.

Ve druhé třetině šel hned ve 22. minutě hostující Mountfield opět do vedení po ztrátě Chomutova v útočném pásmu. Hradečtí zužitkovali přečíslení tři na dva, když Škoda se po Sujově přihrávce ocitl sám před Řehořem a od tyče dostal kotouč do brány. Na druhé straně orazítkoval tyč za zády gólmana Kantora Divíšek.

Další příležitost na zvýšení dostal Hradec při vyloučení Šuláka na čtyři minuty, ale jedinou šanci si vypracoval až 30 sekund před skončením početní výhody - Mikušovu střelu od modré Řehoř vyrazil na hůl Langhammera, který ale poloprázdnou branku trestuhodně minul. Ve 37. minutě mohli Severočeši vyrovnat, když Pulpán naservíroval puk před bránu Kašemu, ale mladý chomutovský útočník se neprosadil.

Co se povedlo Hradci na začátku druhé třetiny, dokázal ve třetím dějství napodobit i Chomutov. Ve 43. minutě Kubinčák potáhl puk po levé straně, vypálil a Kantorem vyražený kotouč Kantorem dorazil do odkryté branky Hřebejk. Strhnout vedení na stranu Chomutova mohl v 52. minutě Kubinčák, kterému "namazal" Harant, jenže Kantora neprostřelil.

Z následného prodloužení se hrálo je 19 vteřin. V pádu rozhodl klouzající Květoň, když dotlačil puk vyražený Řehořem za brankovou čáru.

"Puk jsem vyrazil před sebe, protože mi to tečoval. Jak do mě narazil, tak to tam prolítlo. Rozhodčí to posoudil jako gól, tak to gól byl. Viděl jsem, že to tam kopl nohou, ale neviděl jsem, jestli udělal úmyslný pohyb," popsal situaci ze svého pohledu domácí gólman Milan Řehoř.  "Podle mě to byl jasný gól. Vím, že jsem neudělal žádný pohyb nohou. Takové góly padají, to se stává," kontroval autor gólu Květoň.

"Hokejově jsme podali asi nejhorší výkon v celé sezoně. Dvou bodů si musíme moc vážit," nezastíral po utkání kouč vítězů Peter Draisaitl.