Do Prostějova jeli s respektem

I když výsledek vypadá jednoznačně, v týmu Pirátů panoval před utkáním ze soupeře respekt: „Ze zápasu jsme měli určitou obavu, protože máme velké pauzy mezi zápasy a nyní jsme měli devět dnů volna. Připravovali jsme se asi tři dny a jsme rádi, že jsme to zvládli. Prostějov se zlepšuje herně i výsledkově," vyjádřil se na klubovém webu trenér Břetislav Kopřiva.

O vítězství rozhodly góly v závěru třetin

Utkání rozhodly góly do šatny. První padl na konci první třetiny a úspěšným střelcem byl obránce Jan Rutta. Dvaadvacet sekund před první sirénou procpal puk do branky i s přispěním domácího Moučky, který se jako poslední dotkl puku (0:1).

Na konci druhé části v rozmezí minuty a třiceti pěti sekund padly dvě pirátské branky. První padla v čase 38:02, kdy skóroval Nikola Gajovský. Projel s pukem půlku hřiště a z levého křídla se nádherně trefil  do vzdálenějšího růžku Šimbochovi branky (0:2).

Třetí gól přidal David Květoň. Nikým nehlídaný u levé tyče pohodlně po křížné přihrávce Vladimíra Růžičku překonal slovenského brankáře střelou do šibenice (0:3).

„První dvě třetiny jsme nehráli špatně. Chomutov byl sice pořád o krůček lepší bruslařsky, ale nás spíše zlomily dva góly do šatny," vystihl zlomové momenty utkání trenér Prostějova Petr Zachar.

Utkání definitivně zlomil gól Nikoly Gajovského

Na začátku třetí třetiny dostala na nějaký čas Prostějov do hry  jestřábí branka. Vstřelil  ji v čase 42:09 René Kajaba, který dopravil puk na několikrát do sítě (1:3). Definitivně ale pojistil vítězství Pirátů o necelých šest minut svou druhou brankou Gajovský. Po jeho ráně se Šimboch natahoval marně (1:4). 

„Myslím si, že za stavu 1:3 se utkání naklánělo mírně k Prostějovu, ale po gólu na 1:4 se definitivně zlomilo. Poté jsme už zápas dohráli velmi dobře," byl spokojen pirátský trenér.

Dvakrát se trefil i Jan Rutta

Vítězství Chomutov pak zvýraznil dalšími góly, když se ve 52. minutě  podruhé prosadil Jan Rutta a  pět a půl minuty před koncem jej napodobil Vladimír Růžička.

„V poslední třetině soupeř  už dovedl zápas do vítězného konce, i když výsledek je pro nás trošku krutý. Naděje umírá poslední, ale prokázalo se, že Chomutov má hodně zkušené mužstvo. Soupeř byl lepší a po zásluze vyhrál," ocenil aktuální formu Pirátů domácí trenér.

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – PIRÁTI CHOMUTOV 1:6 (0:1, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 43. Kajaba (Meidl, Indra) – 20. Rutta (Skinner), 39. Gajovský (Dušek, Bartejs), 40. D. Květoň (Růžička, Veselý), 48. Gajovský (Hovorka, Veselý), 52. Rutta (Růžička, Skinner), 55. Růžička (Toman). Rozhodčí: Trombík – Lukš, Novák. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Střely na branku: 27:44. Diváci: 930.
Piráti Chomutov: Kopřiva – Skinner, Rutta, Toman, Koma, Bartejs, Stehlík – Hřebejk, Gajovský, Hovorka, R. Veselý, Růžička, D. Květoň, L. Květoň, Dušek, McGregor, Sinisalo, Chlouba, Kadlec.