To, že Chomutov má zatím problémy s využíváním střeleckých příležitostí, je si vědom i trenér Břetislav Kopřiva: „Šancí jsme měli hodně, ten zápas se mohl vyvíjet úplně jinak. Takhle jsme hrozně rádi za výsledek. Zodpovědnost za výsledek mužstvo svazovala a nemohli jsme se chytit střelecky. Góly dáváme těžko. Myslím ale, že když získáme bruslařskou rychlost, tak to bude daleko lepší. "

Rozhodly dva úniky

Po gólech v přesilovkách, kdy Kališníci vyrovnali jednobrankové vedení Pirátů za 55 sekund, a to vůbec první přímou střelou na branku, rozhodly o vítězství dva úniky Pirátů.
„Dvakrát jsme soupeře sami poslali do úniku  a potrestal nás z toho dvěma góly," potvrdil rozhodující momenty zápasu asistent trenéra Litoměřic Daniel Tvrzník.
První únik zakončil střelou mezi betony Přikryla Antonín Dušek. Běžela 16. minuta utkání, Pirát s číslem 43 se zmocnil puku před modrou čárou a nezaváhal. „Přišla křížná přihrávka, bek to měl na hokejce, ale uskočilo mu to. Jenom jsem vzal kotouč a koukl jsem se, že  gólman má mezi nohama místo. A vystřelil," popsala situaci hvězda utkání (v kanadském bodování 1 + 1). Vzápětí se ještě vrátil k průběhu první třetiny a k převaze Pirátů:  „První třetinu jsme dobře začali, měli jsme hodně šancí. Myslím si, že jsme mohli dát i více gólů."
Třetí, pojišťující branku přidal opět z úniku David Kämpf.  Zdálo se, že si svoje zakončení náležitě užil: „Ani bych neřekl, že jsem si to vychutnal. Puk se odrazil ke mně od Štěpána Hřebejka, od nohy. Jel jsem z boku sám a  potáhl jsem si gólmana.  On si lehl, tak jsem  to zvedl," popsal rozdílovou branku mladík v dresu Chomutova.

Forsbergovo zakončení

V poslední třetině  při dvougólovém náskoku se Piráti už nikam nehnali a čekali na chybu soupeře. Nejvíce zaujala 52. minuta, kdy se Sinisalo proháčkoval až před branku Litoměřic a pokusil se zakončit  tzv. Forsbergovou kličkou. Přikryl na poslední chvíli zachránil betonem.

Břetislav Kopřiva v pozápasovém rozhovoru ocenil práci svých svěřenců v závěrečné části: „Líbila se mi poslední třetina. Tam jsem odvedli velmi dobrou práci co se týče defenzivy. Soupeře jsme k ničemu nepustili, co bylo velmi důležité," považoval si domácí kouč.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION LITOMĚŘICE 3 : 1 (2:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Moore (Dušek), 16. Dušek (Hovorka,), 34. Kämpf – 11. Rys (Kalla, Bílek). Rozhodčí: Sýkora – Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:5, navíc Procházka (Litoměřice) 10 minut. Využití: 1:1. Střely na branku: 25:20. Diváci: 2613.
Piráti Chomutov: Kopřiva – Drtina, Koma, Scalzo, Rutta, Skinner, Rýgl – D. Kaše, V. Růžička ml., Hovorka – Květoň, Dušek, Moore – Hřebejk, Kämpf, O. Kaše – Sinisalo, Gajovský, McGregor.