První třetina třetího utkání branku nepřinesla. Žádný tým si nevypracoval vyloženou šanci i když Piráti byli střelecky aktivnější. Ve druhé třetině si nakonec jako první zakřičeli gól domácí fanoušci. Ve třicáté minutě zacílila od modré čáry nová litvínovská posila Karel Pilař, gólman Ján Laco sice kotouč chytil, ale neudržel ho ve své lapačce a toho využil Viktor Hübl, který skóroval do odkryté branky a Litvínov se ujal vedení 1:0. Hosté však rychle odpověděli, když ve 36 minutě srovnal na 1:1 kapitán Pirátů Michal Vondrka. Další branka už nepadla a čekalo se na třetí třetinu.

Běžela 52 minuta když se podruhé prosadili domácí a strhli vedení na svou stranu. Byl to Tomáš Pavelka, kdo tvrdou střelou od mantinelu propálil Jána Laca a stav utkání byl 2:1. Piráti to však ani zdaleka nezabalili a sedm vteřin před vypršením základní hrací pálil Jan Rutta, jeho ránu tečoval do sítě David Kämpf a Piráti si vybojovali prodloužení. V něm byli šťastnější domácí, když jim v 63 minutě zajistil druhý bod Karel Pilař, který ranou od modré čáry prostřelil Laca.

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 3:2 (0:0, 1:1, 1:1 1:0)

Branky a nahrávky: 30. V. Hübl (R. Hanzl, Pilař), 52. T. Pavelka (Pilař, Jurčík), 62. Pilař (Lukeš) – 35. Vondrka (Tomica, Rutta), 60. Kämpf (Rutta, V. Růžička)

HC VERVA Litvínov: Janus (J. Hübl) – Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Pilař – Gerhát, V. Hübl (A), Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl (A), Strnad – M. Hořava, J. Šimeček, Trávníček (C) – R. Veselý, Válek, Jurčík.
Piráti Chomutov: J. Laco (Král) – Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Rutta, L. Chalupa – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, Kämpf – Poletín, Raška, Koblasa – Slavíček, Šťovíček, Skokan.
Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Svoboda, Lhotský
Diváci: 5670