Skvělý start, ale opět hořký konec. Po šesti neúspěších na ledech soupeřů si hokejové Kladno odvezlo z ledu chomutovských Pirátů domů tři body. Zpočátku to přitom vypadalo, že si Piráti sami pro sebe připravili první vánoční nadílku. Chomutovští otevřeli skóre už v páté minutě, kdy se v přesilové hře prosadil David Hruška. Na začátku druhé třetiny přidal druhou branku Michal Důras. Tím se ale skóre Pirátů bohužel uzavřelo, zatímco na sraně Rytířů se začalo navyšovat. Jaromír Jágr kladenským gólem číslo 100 v této sezoně nastartoval Rytíře k otočce vývoje a i díky góly Marka Černoška s pořadovým číslem 8000 (tolik už jich Středočeši nastříleli v historii nejvyšší soutěže) vyhráli na severu Čech 5:2.

Kladenský šéf Jágr opět kývl na žádost Chomutova o start exkladenského Michaela Frolíka a možná trochu litoval, Baby Jagr totiž spolu se Zálešákem brzy připravili Hruškovi první chomutovský gól. A nebýt brankáře Chábery, prohrávalo by Kladno po prvním dějství víc než 0:1. Když pak Chábera v úvodu druhé části chyboval a Důras ho lehkou ranou prostřelil na 2:0, vypadalo to, že Piráti míří k vítěznému cíli.

Emocemi nabité utkání se od počátku hrálo ve vysokém tempu z obou stran. V druhé třetině však zavelel až nezvykle bojovný Jágr.  Ten využil dvojnásobnou přesilovou hru svého týmu přesnou střelou mezi Kostúrovo betony a snížil na 2:1. Spolu s Hlaváčem pak připravil vyrovnání Černoškovi. Duel nakonec 11 minut před koncem rozhodl další dělovkou Plekanec, v závěru pojistili vedení ranou do prázdné brány Hlaváč a po něm ještě Lukáč.

"První třetina z naší strany byla perfektní. Měli jsme hodně šancí, Kladno jsme přehrávali a byla obrovská škoda, že jsme nedokázali přidat další branku," hodnotí včerejší start do zápasu trenér Pirátů Mikuláš Antonik. "Samozřejmě, zlom nastal při našem oslabení, kdy se Kladno dostalo zpátky do hry a srovnal to. Rozdílový gól nás trochu mrzí. Myslím si, že jsme tu situaci nezahráli úplně ideálně. Kluci makali, bojovali, zkusili jsme i hru bez brankáře. Bohužel to nevyšlo a skončilo to tak, jak to skončilo," dodal.