Chomutov začal zápas aktivně a v jeho úvodu měl více ze hry. Vytvořil si několik nadějných šancí, ale kotouč se mu za záda hostujícího gólmana Krošelja dostat nedařilo. Obzvlášť nadějná byla střela Adama Dlouhého už ve druhé minutě, ale skóre se neměnilo. Další velkou příležitost měl ve 13. minutě Ivan Huml, ale ani on jí nevyužil.  O minutu později kontrovali hosté, jenže Dominik Pacovský Štěpána Lukeše v domácí brance nepřekvapil. Gól padl až po přesilovce hostů. Ti jí sice nevyužili, ale při návratu chomutovského hráče na led poslal v 15. minutě Mladou Boleslav do vedení. Piráti se však nenechali obdrženým gólem zaskočit a dál se tlačili před hostující branku. Tomáš Voráček si faulem mimo hru vykoledoval nejen dvouminutový trest, ale také deset minut za nesportovní chování. Jeho nepřítomnost na ledě poté domácí využili. Hned v následující minutě srovnal střelou z mezikruží Ronald Knot. Víc gólů první třetina nepřinesla.

Ve druhé třetině se domácí Chomutov prosadil jako první. Při dvojnásobné přesilovce ve 25. minutě uspěl střelou po ledě Radek Duda. Po několika minutách se domácí fanoušci radovali znovu. Po pěkné kombinační akci našel Jan Havel přesnou přihrávkou Petra Koblasu, který nedal novému muži v brance hostů šanci. Pavel Kantor tak dostal gól po první střele na branku, aniž si předtím sáhl na kotouč. Poté Boleslav zvedla obrátky a snažila se o kontaktní gól. Domácí se však nenechali zaskočit a dvě minuty před druhou sirénou, při čekání na přesilovou hru, roztočili před hostující brankou pěkný střelecký kolotoč. Další gól z toho však nakonec nebyl a oba týmy se odebraly do šaten za stavu 3:1.

Ilustrační fotografie.
Kam o víkendu na fotbal? Perštejn hostí společný tým Jiřetína a Litvínova

Třetí třetinu začali domácí dohráváním přesilovky, ale už za chvíli se museli sami bránit početní převaze hostů. Na trestnou lavici si šel sednout Masi Marjamäki, ale domácí se ubránili. Pak se hrálo v rychlém tempu nahoru dolů. Domácí měli skvělou šanci, když Ronald Knot vypálil od modré čáry puklici na Kantora, ten ale byl na místě a kotouč vyrazil. Následně dokázal zlikvidovat i dorážku Lukáše Vantucha. V závěru třetiny se však domácí museli bránit početní výhodě hostů, když se nedovoleným bráněním provinil Lukáš Vantuch. Domácí se opět ubránili, ale vzápětí měli šest hráčů na ledě a šli opět do oslabení. To už minutu před koncem Boleslav využila, když se trefil Jakub Orsava. Poté hosté odvolali gólmana, ale srovnat už nedokázali.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:2
(1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Knot (Duda, Vantuch), 25. Duda (V. Růžička, Knot), 31. Koblasa (J. Havel) – 15. Žejdl (Orsava, Hanzlík), 60. Orsava (Látal)

Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Mrázek, Štich, Knot, Dietz, Buchtela, Valach – Duda, V. Růžička, Tomica – Marjamäki, Huml, Sklenář – Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Kantor) – Pláněk, Bernad, Hanzlík, J. Říha, T. Voráček, Kurka, Kotvan – Orsava, Žejdl, Šťastný – Vondrka, Klepiš, Pacovský – Skalický, P. Musil, Martin Procházka – Látal, Najman, Pabiška.

Ohlasy po utkání:

Radek Duda útočník Piráti Chomutov: „Já se přiznám, že čarovat neumím, takže nevím, jestli Chomutov získal body díky tomu, že jsem tady. Dnes se utkal hluchý se slepým a myslím si, že ten hluchý dnes vyhrál. Samozřejmě že jsme tomu šli naproti, bojovali jsme, chtěli jsme to za každou cenu zlomit. Ten tým se sklopenými hlavami na konci ukázal, jak to vypadá, když se vítězí. Musíme se neustále zlepšovat, pilovat detaily naší hry, když to budeme dělat, musíme začít vyhrávat. Dnes jsou to zlaté tři body pro nás."

Vladimír Čermák, trenér BK Mladá Boleslav: „My jsme věděli, že Chomutov už jednou musí zabrat. Nechci snižovat jeho výkon, ale my jsme se tady porazili vlastními chybami. Ty tři góly jsme jim věnovali po individuálních chybách a v takovém zápase, když uděláte chyby, nemůžete vyhrát."

Vladimír Růžička, trenér Piráti Chomutov: „První třetina byla hodně vyrovnaná. Ve druhé třetině se nám povedlo odskočit o dva góly a po zbytek zápasu už jsme si ten výsledek hlídali. Jen v poslední třetině jsme byli několikrát zbytečně vyloučení, měli jsme špatné střídání, když náš hráč navíc skočil na led a darovali jsme soupeři před koncem přesilovku šest na čtyři. Pak jsme dostali gól, ale hráli jsme velice dobře. Zachytal i gólman. V zápase jsme potvrdili, že poslední utkání jsme nehráli špatně, ale nebodovali jsme a dnes to konečně vyšlo. Pro hráče je to dobře, musím jim poděkovat, protože když se pořád prohrává, tak tým jde pořád dolů. Tahle výhra nás může zase nastartovat."