V první třetině se diváci i přes několik šancí na obou stranách branky nedočkali. Diváci viděli vyrovnaný hokej ve kterém žádný z týmů neměl výraznější převahu. Už úvod druhé třetiny však naznačil, že Piráti touží prodloužit svou neporanitelnost. Ve 22. minutě ukázal svou souhru Vondrka se Skinnerem, kteří nabídli Ruttovi šanci ke změně stavu a ten jí využil, když našel skulinu mezi betony domácího gólmana Januse. Domácí Litvínov se ještě z první branky nevzpamatoval a už tu byla druhá. Ještě neuběhla ani minuta a Piráti skórovali podruhé. David Kämpf zopakoval střelu Rutty a opět prostřelil Januse mezi jeho betony. Další branka už ve druhé třetině nepadla.

Drama ve třetí části

Stejně jako začátek druhé třetiny vyšel Pirátům i úvod té třetí. V její čtvrté minutě Rutta nahodil puk na bránu, od tyčky se puk odrazil před bránu Litvínova a tam nekrytý Michal Poletín zvýšil na 3:0 pro Piráty. Jiskřičku naděje však pro domácí Vervu vykřesal po dvou minutách Viktor Hübl. Nejezchleb vybojoval kotouč pro Lukeše, ten posunul na Hübla a bylo to 1:3. Piráti ale nadále Litvínov drželi na uzdě, až v poslední minutě třetí třetiny se ještě prosadil domácí Lukeš, když skóroval po nahrávce Hübla. Litvínov poté odvolal brankáře a toho Piráti využili. Deset vteřin před koncem zápasu uzavřel skóre čtvrtou brankou Ivan Huml. Piráti v Litvínově zaslouženě zvítězili především díky dobrému výkonu v první a druhé třetině.

HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov 2:4 (0:0, 0:2, 2:2).

Branky a nahrávky: 46. V. Hübl (Lukeš, Nejezchleb), 60. Lukeš (V. Hübl) – 22. Rutta (Skinner, Vondrka), 23. Kämpf (Valach, Koblasa), 44. Poletín (Huml), 60. Huml

HC VERVA Litvínov: Janus (J. Hübl) – Kubát, Gula, Z. Sklenička, F. Pavlík, Sörvik, Pavelka, Kokeš – Lukeš, V. Hübl, Reichel – Nejezchleb, R. Hanzl, M. Hořava – Trávníček, J. Černý, Martynek – T. Doležal, M. Hanzl, Jurčík.
Piráti Chomutov: Strmeň (J. Laco) – Skinner, Rutta, Dlapa, Flemming, Kudělka, Valach, Mrázek – Vondrka, Huml, Račuk – Tomica, V. Růžička, Skokan – Poletín, Kämpf, Koblasa – Šťovíček, Kaše, Hřebejk.
Rozhodčí: Pavlovič, Pešina – Gerát, Hynek
Diváci: 4184