První soupeř Rytíři Kladno? Je to tým, který se pohybuje v dolní polovině tabulky a pro pirátského fanouška jsou to jasné tři body. Ale pohled na výsledky Rytířů na ledě soupeřů varuje: Šest zápasů, osm bodů. To znamená dvě výhry, jedno vítězství po základní hrací době a tři porážky. Prohry utrpěli kladenští na stadionech Sparty a Pardubic, tedy týmů, které na domácích kluzištích extralize vévodí a v posledním venkovním utkání podlehli na ledě nedělního soupeře Pirátů.

Styl Kladna definoval Zdeněk Skořepa: „Kladno hraje dobře ve středním pásmu, hraje „zanďoura", jeho hra vychází z obrany." Vzápětí objasnil, co by mělo na Rytíře platit: „Musíme mít lepší pohyb, dobře napadat, dohrávat souboje před bránou a hrát jednoduše. Důležité pro nás taky bude zápas dobře začít."

K tomu Pirátům pomůže už i nová akvizice do obrany, Angel Krstev. „Chtěli jsme vyztužit obranné řady, v defenzivě to není ideální. Je to hráč, který je dobrý v oslabeních. Nebojí se jít do souboje, dokáže „vyčistit" prostor před brankou. Má šikovné ruce a dobrou střelu, takže se dá využít i pro přesilovky," charakterizoval nového obránce Zdeněk Skořepa. Pro Angela Krsteva by bylo angažmá u Pirátů výhodné, v Chomutově totiž už několik let bydlí. „Bydlím tady už přes deset let. Do Chomutova jsme jezdili od mala za babičkou, pak se sem přestěhoval „brácha" a nakonec i já", řekl bývalý reprezentant ve čtvrtek po dopoledním tréninku.

V pátečním utkání se objeví na ledě už i Jaroslav Svoboda, který se zařadí na své místo v prvním útoku a po zranění se vrací i Jaroslav Mrázek. Naopak, zraněný je stále Marek Račuk, jeho místo ve formaci mladíků zaujme Petr Mainer. Ve zbylých útočných formacích by mohlo dojít k posunu křídel.

V obranných dvojicích bude hrát poslední posila Pirátů Krstev s Tomášem Malcem, doplňovat je budou zkušení Lakos, Mrázek, Pulpán, Kučný a sedmým obráncem bude mladík Libor Šulák. V brance se objeví po posledním vydařeném výkonu v Plzni s číslem jedna na zádech Jaroslav Hanuljak.

Utkání v SD Aréně začíná v pátek v tradičních 17:30 hodin.