Dobrou zprávou je, že hokejisté posledního Chomutova se rychle zmátořili z nakládačky od vedoucí Sparty, tou špatnou ale je, že zase prohráli… Piráti v nedělním domácím utkání 24. kola extraligy podlehli brněnské Kometě 1:2 a na vítězství čekají už patnáct zápasů!

Chomutovští nastoupili do utkání s Brňany ani ne 48 hodin po debaklu na Spartě a na pohodě jim nepřidal inkasovaný gól Kempného z 28. minuty. Těsně před druhou sirénou ale srovnal Hruška a zdálo se, že Piráti nezůstanou bez bodu. Pak přišla 46. minuta a chyba domácí obrany, která vše zhatila. Svoboda poslal Brno do klíčového vedení, se kterým Chomutov i přes řadu šancí nedokázal nic udělat.

Interesantní derby o předkolo play off mezi Libercem a Litvínovem zvládli lépe domácí Bílí Tygři, kteří vyhráli 3:2 v prodloužení, ale zůstali jedenáctí o bod za desátou Vervou. Domácí vedli už 2:0, ale v předposlední minutě vyrovnal na 2:2 Pavlík, který tak Litvínovu zajistil, že zůstal v desítce. Zápas pak v 64. minutě rozhodl domácí Bulík. Kdyby ovšem Tygři získali všechny tři body, poskočili by na desátou příčku před Litvínov.

„Jsou to jen dva body, ale pro nás je každý bod důležitý," cenil si i výhry v prodloužení Jan Výtisk, bek Liberce.

„Jsme rádi za každý bod, i když jsme sahali po dvou. Je to škoda, ale musím uznat, že jsme nehráli dobře," konstatoval litvínovský brankář Pavel Francouz. „V některých situacích jsem měl štěstí."

CHOMUTOV - KOMETA BRNO 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 40. D. Hruška (Hřebejk, Malec) - 28. Kempný (T. Svoboda, Kováčik), 46. T. Svoboda (V. Němec). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Malec (Chomutov) 5 min. a do konce utkání.Využití: 0:1. Diváci: 3158.

Chomutov: Martin Růžička  - R. Havel, Malec, Lojek, Trefný, Tejnor, Krstev, Šulák - Balej, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Šagát, J. Straka, Kubinčák - O. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše

LIBEREC - LITVÍNOV 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 1:0)

Branky a nahrávky: 11. T. Urban, 36. P. Nedvěd (Výtisk, Gřegořek), 64. Bulík (Filippi) - 41. Lukeš (Jánský, Hübl), 59. Pavlík (Lukeš, Hübl). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Flegl, Štofa. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 4316.

Litvínov: Francouz - Pavlík, Gula, Posmyk, Chaloupka, Stříteský, Kousalík - J. Černý, Hübl, Lukeš - Janský, Hanzl, Ručinský - Jurčík, Skuhravý, Trávníček - Martynek, Piroš, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.