Krátce potom, co klub potvrdil příchod Michala  Důrase, oznámil i angažování jeho týmového kolegy – obránce Martina Lučky.
Oba hokejisté  podepsali v Chomutově hostování na jeden rok. Důras odehrál ve Zlíně tři sezóny, v té poslední ale již nedostával tolik prostoru, jako v těch předchozích. Nyní se ho klub rozhodl uvolnit.

„Zhruba před měsícem jsem se dozvěděl, že se mnou ve Zlíně nepočítají na pozicích, které jsem tam měl v minulých letech. Důvěry viditelně ubylo, takže jsem rád, že jsem mohl jít do Chomutova," říká nová posila Pirátů  na klubovém  webu.

Spolu s ním se stěhuje na sever Čech i obránce Martin Lučka. Ten hrál ve Zlíně posledních šest sezón, minulý ročník však dohrával v Karlových Varech.
Bodově se Lučka příliš neprosazuje, jeho role v týmu je jiná.

„Jsem spíše defenzivnější bek. Většinou nastupuji v obranné dvojici s ofenzivně laděným obráncem. On má na starost útok a já mu kryju záda," vysvětluje svou úlohu v týmu. Oba borci se hlásili v Chomutově v pondělí a zapojili se do přípravy chomutovských Pirátů na premiérovou extraligovou sezónu i European Trophy.