V první třetině měli více ze hry hokejisté Komety a dostali se v přesilové hře i do vedení. Ve 12. minutě nahrával Zaťovič před bránu Vincourovi, ale Tomáš Slovák ve snaze zabránit přihrávce si rukavicí položenou na ledě srazil kotouč do vlastní sítě. Obránce Pirátů, který přišel před sezonou z Plzně, měl prsty i ve vyrovnávacím gólu Chomutova. Neuběhly ani dvě minuty od úvodní branky, Slovák si srovnal puk na modré čáře a střelou zápěstím trefil levou šibenici brankáře Čiliaka.

„Snažil jsem se zamezit přihrávce a špatně se to odrazilo. To se stává," popsal inkasovanou branku slovenský obránce.


Prostřední část hry začala sólem Marka Tomici, ale na Čiliaka chomutovský útočník nevyzrál. Na druhé straně Laco v polovině zápasu taky ukázal své umění a zneškodnil šanci Tomáše Svobody. Gólově se prosadil v 36. minutě Vojtěch Tomeček, který tak po svém příchodu z Karlových Varů vstřelil svůj první gól za Piráty. Mário Grman z levého kruhu přihrával před brankoviště, kde se puk odrazil od brusle Tomečka do brněnské brány.

Ve třetí třetině byli aktivnější hosté z Brna, kteří se hnali za vyrovnáváním. Piráti až příliš rezignovali na obranu středního pásma a protiútoky a doplatili na to inkasovaným gólem. Po návratu ze zámoří se poprvé v letošní sezoně trefil za Kometu mladíček Nečas, který dostal puk mezi kruhy a přesnou střelou srovnal skóre.

Prodloužení netrvalo dlouho. Piráti na rozdíl od třetí třetiny začali aktivně a po přihrávce Micala Vondrky střílel už do poloprázdné brány Jakub Sklenář. To vše po 39 sekundách prodloužení.

Ján Laco (Chomutov): Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas a jsme rádi za dva body. U prvního gólu to byl nahozený puk před bránu, takových branek teď padá hodně. U toho je potřeba i trochu štěstí. Druhá branka, to byla krásná střela od Nečase. I jsem mu poblahopřál. Ve třetí třetině nemělo smysl hrát hokej nahoru - dolů, museli jsme to vzít zezadu, z obrany. Ale ustáli jsme to. Samozřejmě, kdyby to skončilo 2:1, bylo by to hezčí. 

Martin Nečas (Brno): Myslím, že jsme měli na vítězství. Chomutov hrál výborně z obrany a my jsme nedokázali hlavně ve třetí třetině vstřelit gól. To se obrátilo proti nám a máme zase jenom jeden bod. U vstřelené branky jsem se snažil puk zpracovat bekhendem, což se mi povedlo. Pak naznačit na jednu stranu a poslat to na druhou. Naštěstí to vyšlo. 

Piráti Chomutov – HC Kometa Brno 3:2 PP (1:1, 1:0, 0:1 – 1:0)

Branky: 14. Slovák (Tomica, Lauko), 36. V. Tomeček (Grman), 61. Sklenář (Vondrka, Huml) – 12. Zaťovič, 51. Nečas (J. Krejčík, Gulaši). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 243.

Chomutov: J. Laco – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica, V. Růžička, Lauko – Poletín, Huml, V. Tomeček – Sklenář, Skokan, Vondrka – Koblasa, Šťovíček, J. Havel.

Brno: Čiliak – Štencel, Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat, Nečas, Zaťovič – Vincour, L. Čermák, T. Svoboda – H. Zohorna, Hruška, Mallet – V. Němec, Nahodil, Dočekal.